Izdvajamo

Petnaestogodišnji Bosanac Benjamin Čaušević:
I po izgledu, ali i po umijeću na fudbalskom terenu, on je na dobrom putu da krene stopama slavnog Šveđanina porijeklom iz BiH

Petnaestogodišnji Bosanac Benjamin Čaušević mogao bi postati novi Zlatan Ibrahimović.

I po izgledu, ali i po umijeću na fudbalskom terenu, on je na dobrom putu da krene stopama slavnog Šveđanina porijeklom iz BiH.

Čaušević, koji je trenutno član Vaiblingena (najviša liga Njemačke do 15 godina), ujedno je i u užem izboru pokrajinske reprezentacije Baden Vitenberga, a time automatski i u širem kadru njemačke reprezentacije.

Ovaj 190 centimetara visoki Bosanac igra na poziciji centarfora, a po potrebi i desno krilo.

 

– Takvu energiju, eksplozivnost, volju za nadigravanjem i pobjedom još nisam vidio. Iako ima samo 15 godina, ima svoj cilj, zapravo dva, da bude fudbaler i da zaigra za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. To je mašina. Već sada se za njega otimaju u Njemačkoj – rekao nam je Elvis Hodžić, trener mladih kategorija u drugoligašu Heidenhejmu, koji ga je i otkrio.

Čaušević nam je rekao da mu je uzor Edin Džeko.

– Gledam i upijam sve njegove poteze. Želja mi je da jednog dana obučem dres reprezentacije Bosne i Hercegovine – govori Benjamin, koji nam je otkrio da će od sljedeće godine nastupati za Ingolstadt koji igra (U-16) Bundesligu.

Benjamin je sin Amira Causevica iz Zegera.

Avaz


Kad smo živjeli dole u Bosni uvijek smo se veselili tom četvrtku i da idemo na pijacu i vidimo nekog od poznati, a sad zahvaljujući Caji opet se veselimo četvrtku jer nas naš dragi Caja uvijek obraduje sa novim slikama i svojim izvještajem. Veliko ti hvala i da te dragi Allah dž.š. nagradi za tvoje dobro koje činis. Veliki selam svima.

Četvrtak
Refika , 30. July 2011