Izdvajamo

Petnaestogodišnji Bosanac Benjamin Čaušević:
I po izgledu, ali i po umijeću na fudbalskom terenu, on je na dobrom putu da krene stopama slavnog Šveđanina porijeklom iz BiH

Petnaestogodišnji Bosanac Benjamin Čaušević mogao bi postati novi Zlatan Ibrahimović.

I po izgledu, ali i po umijeću na fudbalskom terenu, on je na dobrom putu da krene stopama slavnog Šveđanina porijeklom iz BiH.

Čaušević, koji je trenutno član Vaiblingena (najviša liga Njemačke do 15 godina), ujedno je i u užem izboru pokrajinske reprezentacije Baden Vitenberga, a time automatski i u širem kadru njemačke reprezentacije.

Ovaj 190 centimetara visoki Bosanac igra na poziciji centarfora, a po potrebi i desno krilo.

 

– Takvu energiju, eksplozivnost, volju za nadigravanjem i pobjedom još nisam vidio. Iako ima samo 15 godina, ima svoj cilj, zapravo dva, da bude fudbaler i da zaigra za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. To je mašina. Već sada se za njega otimaju u Njemačkoj – rekao nam je Elvis Hodžić, trener mladih kategorija u drugoligašu Heidenhejmu, koji ga je i otkrio.

Čaušević nam je rekao da mu je uzor Edin Džeko.

– Gledam i upijam sve njegove poteze. Želja mi je da jednog dana obučem dres reprezentacije Bosne i Hercegovine – govori Benjamin, koji nam je otkrio da će od sljedeće godine nastupati za Ingolstadt koji igra (U-16) Bundesligu.

Benjamin je sin Amira Causevica iz Zegera.

Avaz


Zakon o fotografisanju

Malo ponavljanja gradiva o tome što je dozvoljeno, a što nije, po pitanju fotografiranja:

Opširnije...