Izdvajamo

23.kolo Regionalne lige Zapad, naš tim je gostovao kod naših komšija FK Brdo. Stadion FK Brdo gledalaca oko 150 možda i više, Kozarčana sigurno polovina, vrijeme sunčano teren dovar. Naša ekipa izašla je danas skoro kompletna gdje je trener Kararić ponovno našim mladim igračima dao šansu Kahrimanoviću i Aliću, a u prvih jedanest istrcali su i Karajica, Sarahtlic i mladi Brkić. U prvom poluvremrnu obostrano je bilo šansi, međutim domaćinima smo pokazali da se nismo došli braniti već igrati onako kako mi to znamo. Tako da se na poluvreme otišlo sa rezultatom 0:0.

Drugo poluvrijeme bolje smo otvorili utakmicu i nakon jedne dubinske lopte prema našem napadaću Brkiću-Ćupsu isti ulazi u 16 metara gdje ga protivnicki igrac faulira i sudac je pokazao na bijelu tacku. Loptu tada uzima naš kapiten iskusni Brkić i postize gol, tako da smo poveli sa 0:1. Domaćini su nakon toga imali kao i mi par polušansi da bi nakon faula na Vujkoviću sa lijeve strane nekih 20 metara od gola ukoso loptu namjestio Sarahtlić i direktnim šutem na gol pogodio mrežu, te smo tako poveli sa 0:2, a što je bio i konaćan rezultat. Danas su naši momci pokazali kako oni znaju igrati fudbal i da slučajno nismo na 3. mjestu tabele.
Iskoristiću priliku da se zahvalim našim vjernim navijačima i simpatizerima i ovom pobjedom im se bar malo zahvaljujemo na svemu onome što oni čine za naše FK Bratstvo-Kozarac

Admir Đonlagić

Mislim na moju djecu, mislim na djecu cijelog svijeta. Oni su nevini. Ne bi ih trebalo hraniti mržnjom pa da sutra postanu gori od onih koji su nam napravili toliko zla.

Ipak...Ipak treba im reci da bar znaju. Ne moraju niti da mrze niti da praštaju.

Oni to ne mogu za nas uciniti ali moraju znati da im se isto to može desiti.