Izdvajamo

Poštovani Kozarčani, ljubitelji biciklizma, redakcijo portala Kozarac.eu,

Ostalo je još nešto više od mjesec dana do biciklističkog maratona Kozarac-Srebrenica-Kozarac,tako da smo izrazili želju da vas obavijestimo o dešavanjima koja su kako iza, tako i ispred nas...

Kao prvo, želimo se zahvaliti svima vama, ljudima dobre volje, ljubiteljima zdravog života na pažnji koju nam sve ove protekle godine nesebično poklanjate u zajedničkom nastojanju da opominjemo i trgamo od zaborava ne tako davnu historiju koja nam se desila u želji da nam se ista nikad ne ponovi.
Drugo, ali nimalo beznačajnije, želimo se zahvaliti našim sponzorima, portalu Kozarac.eu na čelu sa Nijazom Huremovićem, Domu za starija lica ENEA na čelu sa Emirom Dautovićem, te metaloprerađivačkoj firmi CROMEX iz Prijedora na čelu sa Mirsadom Ramićem, te ostalim privatnim licima, koji su nesebično izašli u susret pomažući nas novčanim sredstvima, za koje treba spomenuti da su, između ostalog, iz Kosova te iz Velike Kladuše, što je samo jedan od pokazatelja u nizu da solidarnost i humanost nisu omeđene granicama.

Pored toga, želimo vas s ponosom obavijestiti da je ovogodišnji odaziv učesnika maratona veći u odnosu na prošlogodišnji. Naime, pored učesnika iz Kozarca, učešće u maratonu uzet će naši prijatelji iz Prijedora, Ključa i Sanskog Mosta. Svima nama polazna tačka će biti najveći mali grad na svijetu, 7.7.2019. godine ispred šehidskog spomen obilježja u prijepodnevnim časovima. Tako da i ovom prilikom vas pozivamo da budete dio nas, da nas svojim prisustvom podržite i ohrabrite, jer zaista ste vi i vaše prisustvo najbolji stimulans.
Osim toga, s ponosom možemo istaći da će dva naša učesnika, Sabit Džonlagić i Fikret Bilalović svoj maraton započeti iz Švicarske, pridruživši nam se u Kozarcu, odakle će nastaviti put Srebrenice. Biti će to prvi put da neko rodom s naših prostora vozi komemorativnu biciklističku rutu koja će, kad se završi, biti preko 2000 km duga.
Rezervisavši prenoćište, obezbjedivši logistiku i kreiravši nove dresove za ovogodišnji maraton, a čije slike možete vidjeti u prilogu, priveli smo polako kraju najznačajnije pripreme, koje su bile neophodne za jedan ovakav događaj. Ostalo je još dočekati taj 7.juli, te se uz Božiju pomoć, u zdravlju, upustiti zajedničkim snagama u jedan takav poduhvat, koji ne bi ni najmanje bio lagan bez vaše podrške, za koju ne sumnjamo da ćemo imati! Vidimo se 7.jula!

Vaš BK KOZARAC

Ziv I zdrav bio veliki humani covjece, znaj da nisi sam,kud god ti I tvoja kamera za, tobom cijela vojska gledalaca,mi koji smo daleko,uz tvoju pomoc smo tu sa vama,hvala,hvala za ovo divno snimanje u detalje,dogadzanja ovog ljeta,bilo je I tuzno I veselo,veliki selam iz Chicaga!

Ismeta Terzic Dzihic