Izdvajamo

Protekla sedmica kao i ova tekuća bila je jako burna, napeta u svakom smislu neizvjesna.
Nakon odluke Područnog fudbalskog saveza Prijedor da se odloži igranje 4 i 5 lige i da se navedeno kolo pomjeri za 26.05.2019.godine (Nedjelja u 17,00 sati) zbog obilnih padavina i poplava koje su zahvatile naše krajeve došlo je do poteškoća oko organizovanja domaće utakmice za naš FK Bratstvo koji svoje domaće utakmice igra na stadionu u Kozaruši, jer je u navedenom terminu pomjerena i zaostala utakmica izmedju FK Mrakovica i FK Podgrmeć.

FK Bratstvo je ponudio prijedlog FK Mrakovica da oni odigraju navedenu utakmicu na našem stadionu u Kozarcu kod Pilane, a da FK Bratstvo igra u Kozaruši, jer stadion FK Bratstvo ispunjava sve uslove za 4.ligu. Uprava FK Mrakovica nije htjela da prihvati ovaj naš prijedlog, a kao razlog isti su naveli da im naše igralište ne odgovara zbog veličine i stila igre koji gaji FK Mrakovica. Vidjevši da uprava FK Mrakovice nije našla razumjevanje na naš prijedlog FK Bratstvo je krenuo sa trazenjem druge alternative a bilo ih je jako malo. Ovom prilikom želim da naglasimo i da se zahvalimo predstavnicima FK "Krupe na Vrbasu" koji su dali na raspolaganje svoj stadion, kao i usluge same organizacije utakmice.
Ovaj predlog nije mogao proći jer prestavnici Podrucnog fudbalskog saveza Prijedor, smatraju da se navedena utakmica može da odigra na podeucju Regije Prijedor, zbog čega i što mi nismo dobili odgovor a traženo je da nas isti pismeno obavjeste.

Nakom svega navedenog utakmica se igra u Omarskoj zahvaljujući predstavnicima istoimenog kluba koji su bez ikakvih naknada ustupili usluge fudbalskog terena kao i ostalih pratećih objekata.
Ovom prilikom se istima zahvaljujemo.

UPRAVA FK BRATSTVO
K O Z A R AC

Ubili mi dajdu, ubili i njegovog sina. Ubili sve moje jarane, komšije,prijatelje. Zapalili moju kucu, a i kuce svih mojih dragih. Silovali naše majke,sestre, rodice,žene.

Necu i ne mogu im ni  oprostiti ni zaboraviti.

Ali eto život je kao rijeka,tece i ne zaustavlja se.