Izdvajamo

29.kolo Regionalne lige Zapad ekipa FK Bratstvo Kozarac gostovala je u Kneževu protiv ekipe FK Progres kojim je ova utakmica značila biti ili nebiti.
Naši fudbaleri su opušteno ušli u utakmicu a po suđenju moglo se naslutiti da je sudijska trojka koja je sudila utakmicu došla sa jasnim ciljem i zadatkom. Prvo su dopustili grubu igru domaćinu, a pomoćne sudije su na terenu zaboravili svoje zastavice kada je u pitanju FK Bratstvo. Pod takvim okolnostima domaćini su poveli 3:0 da bi naši momci nakon toga postigli gol kojeg je glavni sudac iz samo njemu poznatih razloga poništio.Tako da je prvo poluvrijeme zavrseno 3:0 za domaće. U drugom poluvremenu naši momci se bude i u roku od 10 minuta mi postižemo 3 gola, 2 Brkić Asmir i 1 Alić, nakon čega na scenu ponovno stupa glavni sudija koji nakon pada domaćeg igrača u duelu sa mladim Kahrimanovićem dosudjuje kazneni udarac i rezultat je bio 4:3.Tada i uprava kao i naši igrači shvataju da je Bratsvu već prije početka utakmice bilo zacrtano da izgubi.
Tako da je domaćin iz jedne poluprilike postigao još jedan gol i krajnji rezultat je bio 5:3.
Iako smo zadnju utakmicu izgubili, FK Bratstvo Kozarac je ostao na fenomenalnom 2.mjestu na tabeli što je svakako veliki uspjeh za naš tim i sport u Kozarcu.
Uprava i igrači ovom prilikom se zahvaljuju svim našim vjernim navijačima i simpatizerima koji su uvjek sa nama i daju nam vjetar u leđa. Smatramo da smo ovogodišnjim rezultatima njihovo povjerenje opravdali i pokazali ko je fudbalski klub broj 1 u našem kraju koji postoji od 1931.godine i čiju tradiciju i uspjehe nećeno i nesmjemo prekidati.

Admir Đonlagić

Svaka cast po kojzna koji put Caja tvoje ime treba zapisati zlatnim slovima i na ulaz u pijacu staviti naslov. LEGENDA KOZARACKOG CETVRTKA jer si to do sad zasluzio. DESETKA

Leka Ibric Mehmedagic
Četvrtak 01. Septembar 2016.