Izdvajamo

Cijenjeni prijatelji, sportisti, naši sugrađani, ostalo je još desetak dana do početka maratona "Kozarac-Srebrenica-Kozarac" , tačnije 7.7.(nedjelja), kada će se, u prijepodnevnim časovima, naši momci zaputiti ka Bihaću, odakle će sedmodnevnim putovanjem obići našu Bosnu i Hercegovinu s osnovnim ciljem da odaju počast šehidima Srebrenice i ostalih bosanskohercegovačkih gradova Podrinja. Put je sam po sebi jako zahtjevan i iziskuje veliku fizičku ali i psihičku spremu, te svaki kilometar od tih 1000, koliko maraton otprilike u konačnici iznosi, je sam po sebi jedan vid izazova.

Naime, Neki od naših momaka će imati duplo više takvih izazova o kojima smo dužni da napišemo i obavijestimo sve vas koji ste uvijek čvrsto uz nas...
Naime, u petak, 28.6, naš Sabit Džonlagić i Fikret Bilalović se upuštaju u biciklistički maraton koji prolazi duž šest evropskih zemalja, počevši od Švicarske prolazeći Austriju, Italiju, Sloveniju, Hrvatsku, te je predviđeno da na poslijetku, 3.7.u večernjim satima, uz Božiju pomoć stignu u Kozarac. Put nije ni malo jednostavan, ali mi ne sumnjamo da oni to mogu izdržati.

Tako da ovom prilikom želimo našim momcima svu sreću na putu do Bosne, a svima vama koji čitate ovaj tekst, a da ste u mogućnosti, upućujemo srdačan poziv, da dođete u nedjelju u 10:00 sati, ispred Spomen obilježja, da svi zajedno, nakon što odamo počast našim šehidima polaganjem cvijeća i učenjem fatihe, poželimo našim momcima sretan put na putu do Srebrenice i povratku iz iste. Našim momcima će to puno značiti, a za nas bi to trebalo predstavljati neki minimum koji možemo učiniti kao pojednici u želji da ne dozvolimo da sjećanje na naše najmilije izlapi.

Dakle, NEDJELJA, 7.7.2019,SPOMEN OBILJEŽJE U KRKIĆIMA, U 10:00 SATI! VIDIMO SE!

 

 

Teufik Kulašić podsjeća da je svaki drugi stanovnik prošao kroz prijedorske logore, te logor Manjaču. Blizu 2.500 Kozarčana ubijeno je, a njih još gotovo 600 nije pronađeno.