Izdvajamo

5.kolo Regionalne lige Zapad naši fudbaleri su ugostili ekipu FK Gorica iz Šipova.
Vrijeme oblačno i kišovito, gledalaca oko 100.
Da su naši momci ozbiljno shvatili današnju utakmicu pokazali su odmah na početku utakmice, gdje je danas trener Kararić promjeno formaciski sastav ekipe i dao prednost našim mladim igračima u prih 11, Kahrimanoviću i Kadiriću.

Veoma brzo smo poveli golom, glavom, našeg Kobasa koji je trenutno i prvi strelac lige sa 8 golova, medjutim naši igrči su nastaili sa opsadom gostujućeg golmana koji je do kraja prvog poluvremena jos 2 puta vadio loptu iz svoje mreže golovima Žerica i Vujkovića. Tako da smo na poluvrijeme otišli rezultatom 3:0.

U drugom poluvremenu naši momci su rutinski odradili drugo poluvrijeme gdje gostima nismo pruzili puno prostora i prika da postignu pogotke. Tako da smo u nastavku postigli još 2 gola, a strijelci su bili Kobas i Vujković. Nakon današnje pobjede vratili smo ono samopuzdanje koje je bilo malo podrmano porazom u 4.kolu, ali takv je sport.
Sa osvojena nova 3 boda naša ekipa se ponovo nalazi pri vrhu tabele.

FK Bratstvo Kozarac-FK Gorica Šipovo 5:0

Admir Đonlagić

Evo vam ova misao Meše Selimovića za buđenje i razmišljanje.

"Život je izbor a ne sudbina, jer običan čovjek živi kako mora a pravi kako hoće. Život na koji se bez otpora pristaje to je bjedno tavorenje, a izabrani život je sloboda. Čovjek posta...je slobodan svojom odlukom, otporom i nepristajanjem."