Izdvajamo

Ove sedmice, u Kozarac je iz Švicarske, stigla još jedna vrijedna donacija za FK Bratstvo. Radi se o sportskoj opremi koju su poslali naši sugrađani a koja će dobro doći našim fudbalerima i stručnom štabu.

 

 Četiri zimske sportske jakne donirao je Enes Hukić, Metzgerel Lamm Gmbh Amriswil, dvadestčetiri sportske majice donirali su Denis i Mirsad Kahrimanović, a ostatak opreme, tri trenerke, sedam pari sportskih rukavica i šest pari kopački obezbjedio je Jakupović Dževad-Šurda.

 


Treba istači da se i ovaj put u ovu aktivnost uključio Softić Mirzet-Pajdo, koji je opremu dovezao iz Švicarske u Kozarac.

Ovo je primjer kako se uz malo zalaganja i odricanja može puno pomoći, i svaka ovakva aktivnost doprinijeće do boljih uslova za trening i igru naših fudbalera u cilju razvoja i za dobrobit naše lokalne zajednice, sporta i sve ono što sport oživljava.

Iz Uprave kluba se ovom prilikom zahvaljuju na ovoj donaciji kao i svima ostalima koji nesebično pomažu FK Bratstvo u bilo kojem smislu i doprinose promociji nogometa u Kozarcu.

Kozarac.ba


Postovani Nijaze,

Hvala mnogo na predivnim prilozima i fotografijama kojima nas uvijek obradujes. Sve ovo sto radite danas, trag je koji ostavljate za sobom, a koji ce jednoga dana pripadati kozarackoj arhivi. Svaki put imam osjecaj da sam prosla kroz nas dragi Kozarac i zavirila pomalo u svaki njegov sokak. Vrijeme prebrzo leti, a u toj neuhvatljivoj brzini zaboravimo koliko je svaki trenutak vazan i kako ga trebamo cijeniti i po mogucnosti zabiljeziti.

Kako su govorili nasi stari, "Danas jesmo, sutra nismo.." U ovozemljskoj trci koja se sve vise pretvara u borbu za meterijalne stvari koje dominiraju, veoma se rijetko nadje vremena za dusu i cesto znacaj malih, obicnih stvari spoznamo tek kada ih pocnemo gubiti. U sustini zivimo samo za danas, jer proslost ne mozemo promijeniti, a buducnost i njenu tajnu ne mozemo unaprijed spoznati.
Vec smo to jednom iskusili na svojoj kozi, u proteklom ratu, kada smo tako brzo izgubili ono sto smo godinama sticali, a najgore od svega je gubitak ljudskih zivota.

26.04.2014
Semira Jakupovic