Izdvajamo

Ove sedmice, u Kozarac je iz Švicarske, stigla još jedna vrijedna donacija za FK Bratstvo. Radi se o sportskoj opremi koju su poslali naši sugrađani a koja će dobro doći našim fudbalerima i stručnom štabu.

 

 Četiri zimske sportske jakne donirao je Enes Hukić, Metzgerel Lamm Gmbh Amriswil, dvadestčetiri sportske majice donirali su Denis i Mirsad Kahrimanović, a ostatak opreme, tri trenerke, sedam pari sportskih rukavica i šest pari kopački obezbjedio je Jakupović Dževad-Šurda.

 


Treba istači da se i ovaj put u ovu aktivnost uključio Softić Mirzet-Pajdo, koji je opremu dovezao iz Švicarske u Kozarac.

Ovo je primjer kako se uz malo zalaganja i odricanja može puno pomoći, i svaka ovakva aktivnost doprinijeće do boljih uslova za trening i igru naših fudbalera u cilju razvoja i za dobrobit naše lokalne zajednice, sporta i sve ono što sport oživljava.

Iz Uprave kluba se ovom prilikom zahvaljuju na ovoj donaciji kao i svima ostalima koji nesebično pomažu FK Bratstvo u bilo kojem smislu i doprinose promociji nogometa u Kozarcu.

Kozarac.ba


Draga braćo i sestre, vama poručujem da se nikoga osim Uzvišenog Allaha ne bojite i da istinu ni od koga ne krijete, već je svim ljudima oko sebe uporno govorite. Ne sjećajte se šehida svojih samo učenjima Kur'ana i dova, već ih se sjećajte vašim svjedočenjima o njihovoj nevinosti i komšijskoj krvoločnosti. Sjećajte ih se upiranjem prsta u njihove ubice. Sjećajte ih se svjedočenjem na sudovima. Sjećajte ih se tako što ćete djecu i unučad svoju učiti ko ih je ubio. Čuvajte ova polja koja su krvlju njihovom natopljena. Čuvajte ovu planinu po kojoj su kosti njihove rasijane. Čuvajte državu Bosnu i Hercegovinu zbog koje su oni ubijani. Budite ponosni na vjeru svoju čistu, naciju svoju hiljadugodišnju, jezik svoj bosanski! Budite ponosni na šehide svoje, bilo one koji su svoje živote izgubili nakon agresorskog upada ili one što se boriše u redovima armije Republike Bosne i Hercegovine.

Mr. Amir ef Mahić
25.05.2017. god.