Izdvajamo

6. Kolo Regionalne lige “Zapad”, fudbaleri FK Bratstva gostovali su na stadionu Berek protiv ekipe FSA Prijedor rezultatom gdje je krajnji rezultat bio 3:2.(3:1)
Da će ovo biti teška utakmica za naš klub znali smo to, jer ekipa FSA Prijedor svoju igru gradi na jako ostroj igri i duelima koji su svami na ivici preksaja, a prilog tome su isle i sudije koje su skoro iste kao i proslogodisnje, a vjeroatno slucajno je za glavnog sudiju izabran bivsi golman ekipe FSA.No sve to neopravdava losu igru i zalaganje nasih igraca u prvom poluvremenu.Sa takvim pristupom domaćin je na samom pocetku poveo sa 1:0, a malo zatim, novim golom i povečanjem vodstvo na 2:0.

Naši fudbaleri pokušavaju da preuzmu igru ali ne uspijevaju u tome, i primaju treći gol u utakmici za visokih 3:0. Ipak, pred sam kraj prvog poluvremena, konačno uspijevaju da probiju odbranu domaćina i postignu gol i smanje prednost na 3:1. Sa ovim rezultatom se otišlo na odmor.

U nastavku susreta gledali smo tešku i oštru igru uz pristrasnost sudija prema domaćinu, što je na kraju rezultiralo crvenim kartonom i isključenjem igrača Bratstva. Ipak, i sa igračem manje, Bratstvo uspijeva da postigne još jedan gol i smanji vodstvo domaćina na 3:2, ali nažalost do kraja utakmice ne uspijevaju napraviti nište više.

Bez obzira na danasnji poraz,FK Bratsto ostaje na 4 mjestu na tabeli i treba da se okrenemo novoj utakmici.
Vrijeme danas sunčano gledalaca oko 100.

Admir Đonlagić


Nikada zločine naših komšija zaboraviti nećemo i dok smo živi o njima ćemo svjedočiti i sve ljude na njih podsjećati. Istinu o našem stradanju ćemo konstantno širiti, a pravdu na ovosvjetskim sudovima uporno tražiti. Za istinu ćemo živjeti, raditi i umirati! Zbog toga danas na ovom mjestu želimo još jednom jasno kazati da su nas naše komšije u nedjeljnim, poslijepodnevnim satima, 24. maja 1992. godine, svojim paravojnim snagama napali, da su tada nad nama agresorski čin započeli i u narednom vremenu realizirali, da su na području naše općine više od 3.000 naših najmiliji poubijali, a njihova tijela u mnogobrojne jame i grobnice skrili, da su naše majke i sestre silovali, da su nas u logore zatvorili i u njima najtežim torturama mučili, da su naše imetke pljačkali i uništavali, da su naše džamije palili i rušili, da su nas sa ognjišta naših protjerali, da su nam povratak na njih osporavali, da se ni nakon 25 godina za zločine svoje nisu pokajali, da zločince iz svog naroda nisu izdvojili već su se s njima poistovjetili, da kosti naših najmilijih još uvijek na njima znanim mjestima kriju, da svoju omladinu lažima o nama truju, da na započetom zlu devedesetih godina i dalje ustrajavaju.

Mr. Amir ef. Mahić
25.05.2017. god.