Izdvajamo

10.kolo Regionalne lige Zapad fudbaleri FK Bratstvo Kozarac su gotovali protiv ekipe FK Sloga iz Sanicana.

Vrijeme za igru idealno,suncano, teren odlican, gledalaca oko 100.

Iako se nas danasnji protivnik nalazi u donjen djelu tabele, nasa ekipa upravo sa losim ekipama ima problema tako da je prvo poluvreme bilo ispipavanje protivnika bez ijedne gol sanse za obje ekipe, tako da je krajnji rezultat bio 0:0.

U drugo poluvreme domacin je bolje usao u utakmicu sa vise zelje i volje za pobjedom tako da su veoma brzo postigli 2 pogotka iz neuspjeli opsajd zamki nase zadnje linije.
U nasoj ekipi prisutna je bila velika nervoza u cemu se posebno isticao nas kapiten Brkic, koji je na kraju i pocrvenio.
U nastavku meca sudija je odsvirao jos po 2 kaznena udarca na obje strane tako da je krajnji rezultat bio 1:3 za domacine.
Od nasih igraca danas se posebno isticao mladi Kadic i iskusni Karajica.

Admir Djonlagic


Samo oni koji se plaše da zauzmu neki stav u životu, prihvataju na sebe ulogu dobre duše. Uvijek je neuporedivo lakše vjerovati u sopstvenu dobrotu, nego se sukobiti sa drugima i boriti se za svoja prava. Sigurno je lakše otrpjeti uvredu ne uzvrativši je, nego smoći hrabrost i upustiti se u borbu sa jačim od sebe; uvijek možemo reči da nas bačeni kamen nije pogodio, a onda tek noću, u samoći, oplakivati, svoj kukavičluk... Trgni se čovječe.