Izdvajamo

10.kolo Regionalne lige Zapad fudbaleri FK Bratstvo Kozarac su gotovali protiv ekipe FK Sloga iz Sanicana.

Vrijeme za igru idealno,suncano, teren odlican, gledalaca oko 100.

Iako se nas danasnji protivnik nalazi u donjen djelu tabele, nasa ekipa upravo sa losim ekipama ima problema tako da je prvo poluvreme bilo ispipavanje protivnika bez ijedne gol sanse za obje ekipe, tako da je krajnji rezultat bio 0:0.

U drugo poluvreme domacin je bolje usao u utakmicu sa vise zelje i volje za pobjedom tako da su veoma brzo postigli 2 pogotka iz neuspjeli opsajd zamki nase zadnje linije.
U nasoj ekipi prisutna je bila velika nervoza u cemu se posebno isticao nas kapiten Brkic, koji je na kraju i pocrvenio.
U nastavku meca sudija je odsvirao jos po 2 kaznena udarca na obje strane tako da je krajnji rezultat bio 1:3 za domacine.
Od nasih igraca danas se posebno isticao mladi Kadic i iskusni Karajica.

Admir Djonlagic

"Ovdje je bila nagrada smrt. Kroz šta su prolazili logoraši, porodice žrtava, nijedna knjiga, nijedan film ne može opisati.
Mi koji smo imali čast i privilegiju da preživimo torture, preživimo logore, nama je u amanet ostavljeno da svjedočimo, da pričamo, da pozivamo sve one koji su preživjeli torturu, patnje, mučenje, logore, torturu u kućama, u dvorištima, avlijama, da pričaju o tome. To je borba za istinu, to je sprečavanje ponavljanja. Ono što smo mi prošli nebi trebalo smjela i ne trebaju preživjeti naša djeca. Istina na zločine u Trnopolju i sve druge logore ne smije biti zaboravljena." Kazao je Jasmin Mešković, predsjednik Saveza logoraša BiH.

26.05.2017. god.