Izdvajamo

11. kolo Regionalne lige Zapad, fudbaleri FK Bratstva ugostili su ekipu FK Krajina iz Banja Luke

Utakmica se igrala po lijepom suncanon vremenu,uslovi idealni pred stotinjak najvjernijih navijača Bratstva. Ekipa FK Krajina je jako dobra ekipa i na samom početku utakmice bili smo svjesni da neće biti lako savladati goste iz Banja Luke, koji na tabeli imaju isti broj bodova kao i nase Bratstva.

Prvo poluvremenu bilo je izjednaceno sa nekoliko izglednih prilika na obje strane, sa jako cvrstim odbranama no medjutim mreze su ostale da miruju u prvih 45 minuta igre, stime sto je nas napadac Brkic iz jedne kontre izasao sam pred golmana i nije pogodio iz 100% prilike.

U nastavku susreta Bratstvo ponovo nastavlja sa napadima i prilikama za gol, te tako već nakon nekoliko minuta igre uspijevaju probiti odbranu gostiju i postići vodeći pogodak, golom Vujkovica.

Sredinom drugog poluvremena, solo akcijom naseg mladog igraca Kadirica koji je nakon solo prodora uputio loptu prema golu i pogodio te tako povećao rezultat na 2:0.

Do kraja utakmice igra se najviše odvijala na sredini terena sa nekoliko poluprilika na obe strane ali bez promjene rezultata.
Na kraju, zaslužena pobjeda naših fudbalera koja je došla u pravi čas i sa kojom je Bratstvo učvrstilo svoju poziciju u vrhu tabele.
Sa osvojena 3 nova boda nasi fudbaleri su ponovno na samom vrhu tabele.

Admir Đonlagić

 


Kakav sram? Dok danas polugetoizirani Bošnjaci u mimohodu hodaju Prijedorom, iz bašta kafića, smijulje im se saučesnici asasina. Dok LJUDI, jedni uz druge, sa bijelim trakama obilježavaju četvrt vijeka od početka masakra neviđenih razmjera, u Prijedoru se juče slavilo.

Šta se slavilo, zaurlikaće zdrav razum?

Slavila se godišnjica "oslobođenja grada". Dan grada, rekoše.

Zapitajmo gospodu iz Grada Prijedora:

Jel' to dan kada ste ozvaničili ubijanje hiljada svojih sugrađana, među kojima 102 djece, kada ste protjerali i u logore strpali desetine hiljada ljudi?

Jel' to dan kada ste ozvaničili pljačku, paljevinu i nezakonito useljavanje u nesrpske kuće i stanove?

Jel' to dan kada su vam monstrumi postali heroji i "branioci"?

Jel' to dan kada ste obrukali sebe sve do svog šestog koljena i kada ste unizili svoj narod u ime nekakve bolesne ideje?

Jel to dan kad vam je na um pala nacistička ideja da ljudima na kuće stavljate bijele čaršafe, a oko ruku bijele trake, kako bi krvnicima omogućili i olakšali ubijanje?

Jel' to dan kada ste stvorili spiralu zla i mržnje, koja do dan danas usisava u sebe sve što se kreće Potkozarjem?

Jel' to dan kada ste iskopali prvi busen u Tomašici, najvećoj masovnoj grobnici nakon Drugog svjetskog rata?

Jel' to dan od koga vam djeca po svijetu spuštaju pogled i od sramote lažu odakle su?

Jel' to dan kad ste pljunuli po Mladenu Stojanoviću, po partizanskim tekovinama i onako đuture se upisali u četnike krvoloke?

Šta li slavite i obilježavate, doli svoje nemoći, bruke, jada i sramote!?

Dragan Bursać
31.05.2017.