Izdvajamo

12.kolo Regionalne lige Zapad FK Bratstvo Kozarac je gostovalo kod ekipe OFK Lauš Banja Luka. Teren za igru odličan kao i vremenski uslovi. Danasnji protivnik je jako dobra momcad narocito kada igraju kuci, tako da su nasi igraci jako ozbiljno i koncentrisano usli u utakmicu, sto su pokazali i domacoj ekipi gdje smo im odmah dali do znanja da se nismo dosli braniti. Nakon obostranih prilika gdje je Bratstvo bilo energicnije nasa ekipa dolazi u vodstvo golom naseg mladog napadaca Alica. Tako da se na poluvrijeme odlazi rezultatom 0:1.
Na samom pocetku drugog poluvremena Bratstvo povecava prednost golom ponovno mladog Alica koji je u ovoj utakmici bio jedan od boljih nasih igraca. Do kraja meca domacini su smanili iz jedne bezazlene situacije, i postigli utjesni gol sto je bio i konacan rezultat od 1:2.

U drugom poluvremenu trener Kararić je izvrsio par izmjena i dao sanse nasim mladim igracima a jedan od njih je i mladi Hegic koji je zabiljezio svoj prvi nastup.
FK Bratstvo Kozarac je ovom pobjedom pokazao da je sportski kolektiv koji u najboljem svjetlu prezentuje svoje mjesto i kraj kako je to i oduvjek radio od samog svog postanka davne 1931.godine, mogu ga neki voljeti ili ne ali ga moraju postovati.FK Bratstvo Kozarac

Admir Đonlagić


Draga braćo i sestre, vama poručujem da se nikoga osim Uzvišenog Allaha ne bojite i da istinu ni od koga ne krijete, već je svim ljudima oko sebe uporno govorite. Ne sjećajte se šehida svojih samo učenjima Kur'ana i dova, već ih se sjećajte vašim svjedočenjima o njihovoj nevinosti i komšijskoj krvoločnosti. Sjećajte ih se upiranjem prsta u njihove ubice. Sjećajte ih se svjedočenjem na sudovima. Sjećajte ih se tako što ćete djecu i unučad svoju učiti ko ih je ubio. Čuvajte ova polja koja su krvlju njihovom natopljena. Čuvajte ovu planinu po kojoj su kosti njihove rasijane. Čuvajte državu Bosnu i Hercegovinu zbog koje su oni ubijani. Budite ponosni na vjeru svoju čistu, naciju svoju hiljadugodišnju, jezik svoj bosanski! Budite ponosni na šehide svoje, bilo one koji su svoje živote izgubili nakon agresorskog upada ili one što se boriše u redovima armije Republike Bosne i Hercegovine.

Mr. Amir ef Mahić
25.05.2017. god.