Izdvajamo

Poštovani prijatelji, Kozarčani, ljubitelji biciklizma, izrazita nam je čast i zadovoljstvo pozvati Vas na naše prvo zajedničko druženje koje će se desiti u petak, 27.12.2019. godine u prostorijama BK etno sela Oaza sa početkom u 19 sati.
Na druženju planiramo s Vama podijeliti kako naša dosadašnja iskustva, tako i naše predstojeće planove kao biciklistickog kluba.

Radujemo se druženju s vama! Svi ste i vise nego dobro dosli!

Vidimo se u petak u 19 sati!

Biciklisticki klub "Kozarac"

"Mi smi pripadnici Srpskog naroda i osuđujemo kompletno etničko čišćenje i zločine koje su počinili zločinci iz našeg naroda. Mi se zalažemo za zajednički život i Bosnu i Hercegovinu i želim da naša djeca žive zajedni sa svim našim narodima u BiH. Ja sam Klaudija Pecalj i rodom sam iz Zenice, a moj muž je Milan Pecalj. Husein Ališić je napisao knjigu na engleskom jeziku i u toj knjizi piše o mom mužu. Za vrijeme rata, Husein je živio u Banja Luci i moj muž je sve naše dokumente dao njemu da bi on izašao sa svojom porodicom vani. Milan je čuvao Huseinovog brata koji je bio pretučen i nije se bojao da pomogne prijatelju Bošnjaku.
Ja sam rođena u Zenici među Hrvatskim i Bošnjačkim narodom i žao mi je za sve što se desilo u ratu, jer ja želim da živimo sa svim narodima u Bosni i Hercegovini". Kazali su nam Klaudija i Milan Pecalj, pripadnici Srpskog naroda iz Donjih Garevaca.

26.05.2017. god.