Izdvajamo

Danas 28.12.2019.god.u 18,00 sati u prostorijama OFK Mrakovica u Kozaruši, održana je redovna godišnja skupština.

Skupštinu je otvorio Zlatan Grozdanić

On je podnio izvještaj za tekuću godinu i plan za sljedeću 2020. godinu.

2019. godina bila je radna sa dosta ulaganja, kao i predhodne godina. Ove godine je urađena fasada na svlačionici, postavili su pločice u toaletima umivaonici i to je sve urađeno dobrovoljnim radom. Takođe još neki radovi na infrastrukturi. Sve ove radove je uradilo nekoliko ljubitelja kluba.

Što se tiče takmičarske sezone 2019-2020, završena je prva polusezona gdje su ostvarili dosta dobre rezultate.Sad su visoko plasirani na tabeli. Vjeruju da će, uz dva ili tri igrača pojačanja još više popraviti situaciju na tabeli.

Planovi za sljedeću godinu su plasman u sredini tabele, a za to će im trebati još novčanih sredstava.

Svi izvještaji su, uz male korekcije, jednoglasno usvojeni.

Na kraju su podjeljene plaketa zaslužnim pojedincima i organizacijama.


Hoce li ikad oprostiti,

Beco i Sadeta Medunjanin, ko smije oprostiti u ime njihovog Harisa, Ko ce oprostiti umjesto nastavnica: Velide i Asime Mahmuljin, hoce li im ikad oprostiti moj jaran Kockar ili moj Braco, ko ce im oprostiti u ime Damira Blaževica -Kroke, Hasana Mujicica Didinog, Brace i Mirse Bejdinih sinova, Zile i Ilkana iz Kozaruše, Muamera Kulenovica, Zoke i Ante Murgica, Mensurke Poljak i Majde Zulic, Ko ce oprostiti u ime Salke Sinanagica-Žutog ili u ime Ermina i Hirzada Bešica il’ Ademovic Emira, Hoce li iko smjeti oprostiti u ime Ekrema, Nedada i Velida, sinova Muhameda ef. Bešica, ili u ime trojice sinova majke Mejre ili trojice sinova majke Redžepe Oruc, ili trojice sinova Subhe Alic, njenog Zice, Zilhe i Bahrije ili Mehinih Ene i Ekrema, ko može oprostiti u ime šestorice Forica ili kompletne porodice Taiba Forica, ko u ime Eniza Blaževica koji je živ zapaljen u Kozarcu. Ko ce oprostiti u ime svih onih nevino pobijenih cijih se imena ne mogu sjetiti u ovom trenu?