Izdvajamo

Sanski sportski kolektiv, Karate klub “Hurije” je jedan od najboljih i najtrofejnijih u gradu na devet rijeka, ali spada i u sam vrh bosanskohercegovačkog karatea.

Za preko dvadeset godina postojanja klub je iznjedrio veliki broj državnih prvaka koji su u dresu reprezenacije BiH nastupali na Balkanskim, Evropskim i Svjetskim prvenstvima, a slobodno moćemo reći,da nema takmičenjenja u našoj zemlji i van njenih granica s kojega se „sanske hurije“ nisu vraćali okićeni brojnim medaljama.

Teško je nabrojati takmičenja i turnire na kojima su ovi hrabri sportisti učestvovali i osvajali nagrade.

KK Hurije su na Otvorenom prvenstvu Velike Kladuše osvojili 8 medalja u kategoriji borbe „Shodan kup Prijedor 2019“ čiji je organizator bio Karate savez Republike Srpske.

Na ovom sportskom događaju uspješni su bili mladi članovi karate kluba „Hurije“ iz Sanskog Mosta koji su osvojili 23 medalje u borbama i to 3 zlatne, 4 srebrne i 16 bronzanih, a u ukupnom plasmanu su zauzeli 5. mjesto.

Na Regionalnom karate kupu za djecu kadete i juniore u Bosanskoj Krupi karatisti Hurija su osvojili 13 medalja. Na Kantonalnom prvenstvu “Cazin Open” karatisti Hurija su osvojili 13 medalja.

 

 Kemal Hožić Hepa, trener i osnivač KK “Hurije” je šest puta proglašavan trenerom godine, iza sebe ima mnogobrojna priznanja, kantonalne prvake, državne prvake, balkanske prvake, svjetske prvake. Svaki dan ima treninge sa preko 60 članova i nosilac je zvanja Majstor 5. dan crnog pojasa.

Treba naglasiti da uspjesi KK „Hurije“ ne dolaze slučajno, jer klub ima izuzetno dobar i stručan rad sa generacijama mladih karate talenata.

Nadamo se da će na grudima „sanskih hurija“ i ubuduće stajati medalje i da će oni i dalje svjetlati obraz Sanskog Mosta, ali i države Bosne i Hercegovine.

Uz čestitke na do sada ostvarenim velikim rezultatima, ovim mladim sportistima i njihovim trenerima se ujedno zahvljujemo na svemu onome što uradili za svoj grad i želimo im još više sreće i uspjeha u narednim takmičenjima .


www.inmedia.ba

 

 

"Srpski narod nije kolektivno kriv za zločine i otuda ima odgovornost da se od njih javno ogradi i to djelima. Zato su neizmjerno važne aktivnosti “Žena u crnom”, grupe “Četiri lica Omarske” iz Beograda ili Udruženja “Kvart” iz Prijedora"

kaže Mujagić za Avaz.ba