Izdvajamo

U nastavku sezone. 7.03.2020.godine, svoju prvu utakmicu u 2020.godini FK Bratstvo Kozarac igralo je kao gost prvoplasiranoj ekipi Reg.lige Zapad u FK Progres-Kneževo.
Teren za igru jako tezak a prije pocetka utakmice lagano je propadavao snjeg. O protivniku netreba puno da pišemo sama činjenica da su prvi dovoljno govori, tako da su naši momci nakon dobro obavljenih priprema i odigranih 4 prijateljske utakmice dobro ušli u utakmicu, što su pokazali igrom i zalaganjem na tetenu. Pred sam kraj prvog poluvremena domaćini su iz polu kontre dosli u vodstvo od 0:1.

Drugo poluvreme obilježio je nesretni slučaj kada je u duelu našeg napadača i domaćeg golmana došlo do povrede golmana, koji je vozilom hitne pomoći odvezen sa terena, pri čemu je došlo do prekida od 12 minuta. U nastavku trener Kararić vrši izmjene što je urodilo plodom te naš napadač Kobas izjednačuje na 1:1.
U sudiskoj nadoknadi koja je bila 16 minuta nakon 3 naše 100% šanse domaći postižu gol u 106. minuti nakon čega glavni sudija svira kraj utakmice.
Iz svega prikazanog ne možemo biti nezadovoljni jer su naši momci danas ostavili srce na terenu.

FK Progres -FK Bratstvo Kozarac 2:1

Admir Đonlagić


Hoce li ikad oprostiti,

Beco i Sadeta Medunjanin, ko smije oprostiti u ime njihovog Harisa, Ko ce oprostiti umjesto nastavnica: Velide i Asime Mahmuljin, hoce li im ikad oprostiti moj jaran Kockar ili moj Braco, ko ce im oprostiti u ime Damira Blaževica -Kroke, Hasana Mujicica Didinog, Brace i Mirse Bejdinih sinova, Zile i Ilkana iz Kozaruše, Muamera Kulenovica, Zoke i Ante Murgica, Mensurke Poljak i Majde Zulic, Ko ce oprostiti u ime Salke Sinanagica-Žutog ili u ime Ermina i Hirzada Bešica il’ Ademovic Emira, Hoce li iko smjeti oprostiti u ime Ekrema, Nedada i Velida, sinova Muhameda ef. Bešica, ili u ime trojice sinova majke Mejre ili trojice sinova majke Redžepe Oruc, ili trojice sinova Subhe Alic, njenog Zice, Zilhe i Bahrije ili Mehinih Ene i Ekrema, ko može oprostiti u ime šestorice Forica ili kompletne porodice Taiba Forica, ko u ime Eniza Blaževica koji je živ zapaljen u Kozarcu. Ko ce oprostiti u ime svih onih nevino pobijenih cijih se imena ne mogu sjetiti u ovom trenu?