Izdvajamo

U nastavku sezone. 7.03.2020.godine, svoju prvu utakmicu u 2020.godini FK Bratstvo Kozarac igralo je kao gost prvoplasiranoj ekipi Reg.lige Zapad u FK Progres-Kneževo.
Teren za igru jako tezak a prije pocetka utakmice lagano je propadavao snjeg. O protivniku netreba puno da pišemo sama činjenica da su prvi dovoljno govori, tako da su naši momci nakon dobro obavljenih priprema i odigranih 4 prijateljske utakmice dobro ušli u utakmicu, što su pokazali igrom i zalaganjem na tetenu. Pred sam kraj prvog poluvremena domaćini su iz polu kontre dosli u vodstvo od 0:1.

Drugo poluvreme obilježio je nesretni slučaj kada je u duelu našeg napadača i domaćeg golmana došlo do povrede golmana, koji je vozilom hitne pomoći odvezen sa terena, pri čemu je došlo do prekida od 12 minuta. U nastavku trener Kararić vrši izmjene što je urodilo plodom te naš napadač Kobas izjednačuje na 1:1.
U sudiskoj nadoknadi koja je bila 16 minuta nakon 3 naše 100% šanse domaći postižu gol u 106. minuti nakon čega glavni sudija svira kraj utakmice.
Iz svega prikazanog ne možemo biti nezadovoljni jer su naši momci danas ostavili srce na terenu.

FK Progres -FK Bratstvo Kozarac 2:1

Admir Đonlagić


Postovani Nijaze,

Hvala mnogo na predivnim prilozima i fotografijama kojima nas uvijek obradujes. Sve ovo sto radite danas, trag je koji ostavljate za sobom, a koji ce jednoga dana pripadati kozarackoj arhivi. Svaki put imam osjecaj da sam prosla kroz nas dragi Kozarac i zavirila pomalo u svaki njegov sokak. Vrijeme prebrzo leti, a u toj neuhvatljivoj brzini zaboravimo koliko je svaki trenutak vazan i kako ga trebamo cijeniti i po mogucnosti zabiljeziti.

Kako su govorili nasi stari, "Danas jesmo, sutra nismo.." U ovozemljskoj trci koja se sve vise pretvara u borbu za meterijalne stvari koje dominiraju, veoma se rijetko nadje vremena za dusu i cesto znacaj malih, obicnih stvari spoznamo tek kada ih pocnemo gubiti. U sustini zivimo samo za danas, jer proslost ne mozemo promijeniti, a buducnost i njenu tajnu ne mozemo unaprijed spoznati.
Vec smo to jednom iskusili na svojoj kozi, u proteklom ratu, kada smo tako brzo izgubili ono sto smo godinama sticali, a najgore od svega je gubitak ljudskih zivota.

26.04.2014
Semira Jakupovic