Izdvajamo

Poznato je da se u Sloveniji nalazi veliki broj nogometnih talenata porijeklom iz Bosne i Hercegovine, a jedan od onih koji po mišljenju nogometnih stručnjaka zaslužuju posebnu pažnju je 18-godišnji Ajdin Dergić član juniora NK Brinje Grosuplje.

Dergić je rođen i odrastao u Sloveniji, a svoje prve nogometne korake je napravio sa devet godina u Bravu iz Ljubljane, gdje se zadržao pet godina, da bi onda prešao u redove Ilirije iz Ljubljane, a pred početak ove sezone stigao je u Brinje Grosuplje.

Nakon pet odigranih kola prve lige Slovenije za juniore, talentovani Ajdin Dergić može se pohvaliti da je svaku utakmicu odigrao cijelu i da je svojim sjajnim igrama skrenuo na sebe pažnju brojnih skauta i velikih klubova.

Dergić igra u veznom redu na više pozicija i na svakoj se dobro snalazi, a mnogi kažu da ga krasi izuzetna tehnika i brzina, te pregled igre i borbenost.

Nedavno je učestovao sa ekipom na vrlo jakom međunarodnom turniru u Češkoj, gdje su učestovale ekipe iz Slovačke, Češke, Poljske i Slovenije, a ekipa Brinje Grosuplje osvojila je prvo mjesto.

Treba napomenuti da je Dergić odigrao već nekoliko utakmica i za seniore NK Brinje Grosuplje.

Roditelji Ajdina Dergića su porijeklom iz BiH, otac mu je iz Kozarca, a majka iz Jajca.


bhlopta.com


SDA 2020 Desktop
DNS Desktop
SDA 2020 Samra
SDA 2020 Ajdin

U perverznoj realnosti, dželati i ubice su dobile svoje obilježje i istorijski pomen. Naime, U bivšem Društvenom domu Trnopolje, mjestu gdje se nalazio jedan od najzloglasnijih prijedorskih logora, otvorena je spomen-soba poginulim vojnicima Vojske Republike Srpske.

Koliko bolestan moraš biti da to uradiš?

Zamislite spomen-sobu posvećenu snagama Vermahta u Mathauzenu ili Aušvicu? Ne možete? Dabome da ne možete. Zato u nas može sve.

Dragan Bursać