Izdvajamo

Danas drugi dan radova na proširenju igrališta FK Bratstvo. Radovi napreduju po predviđenom planu. Vahid Garibović je projektovao i planirao proširenje igrališta, a za Kozarac.eu kaže da je zadovoljan sa tempom i kvalitetom rada. Samo da nas posluži lijeo vrijeme.

Vahid sve radi honorarno i iz ljubavi prema Kozarcu, FK Bratstvu i što je najvažnije prema djeci i mladima. Takođe poziva sve ljubitelje sporta, te sve kozarčane da pomognu da FK Bratstvo, najzad, dobije svoj stadion onakav kakav ova djeca i omladina zaslužuju.

 

Postovani Nijaze,

Hvala mnogo na predivnim prilozima i fotografijama kojima nas uvijek obradujes. Sve ovo sto radite danas, trag je koji ostavljate za sobom, a koji ce jednoga dana pripadati kozarackoj arhivi. Svaki put imam osjecaj da sam prosla kroz nas dragi Kozarac i zavirila pomalo u svaki njegov sokak. Vrijeme prebrzo leti, a u toj neuhvatljivoj brzini zaboravimo koliko je svaki trenutak vazan i kako ga trebamo cijeniti i po mogucnosti zabiljeziti.

Kako su govorili nasi stari, "Danas jesmo, sutra nismo.." U ovozemljskoj trci koja se sve vise pretvara u borbu za meterijalne stvari koje dominiraju, veoma se rijetko nadje vremena za dusu i cesto znacaj malih, obicnih stvari spoznamo tek kada ih pocnemo gubiti. U sustini zivimo samo za danas, jer proslost ne mozemo promijeniti, a buducnost i njenu tajnu ne mozemo unaprijed spoznati.
Vec smo to jednom iskusili na svojoj kozi, u proteklom ratu, kada smo tako brzo izgubili ono sto smo godinama sticali, a najgore od svega je gubitak ljudskih zivota.

26.04.2014
Semira Jakupovic