Izdvajamo

Danas drugi dan radova na proširenju igrališta FK Bratstvo. Radovi napreduju po predviđenom planu. Vahid Garibović je projektovao i planirao proširenje igrališta, a za Kozarac.eu kaže da je zadovoljan sa tempom i kvalitetom rada. Samo da nas posluži lijeo vrijeme.

Vahid sve radi honorarno i iz ljubavi prema Kozarcu, FK Bratstvu i što je najvažnije prema djeci i mladima. Takođe poziva sve ljubitelje sporta, te sve kozarčane da pomognu da FK Bratstvo, najzad, dobije svoj stadion onakav kakav ova djeca i omladina zaslužuju.

 

...počinje priču o Kozarcu Ibro Kahrimanović: "Kozarac živi zahvaljujući dijaspori, odnosno Kozarčanima koji su se nakon progona zaustavili u evropskim zemljama, u Americi. Ali, iz ljubavi, iz nekakvog svog kozaračkog inata ponovo su izgradili ovo mjesto, čime je Kozarac postao simbol povratka u BiH. Istina, najveći broj njih dolazi za novogodišnje praznike i tokom ljeta, ali ono što su izgradili ovdje – kuće, drugi objekti – garancija su da će se vratiti zastalno i nastaviti živjeti ovdje."