Izdvajamo

 

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović organizovao je danas prijem za učesnike " Šestnaestomajske biciklijade" koja će sutra po 6.put biti održana u Prijedoru.

" Ponosni smo što će naš grad biti ovog vikenda u znaku biciklizma i što su ovdje svi oni koji nešto znače trenutno u ovom sportu na ovim prostorima. Ovo je bila prilika da pokažemo koliko biciklizam znači u našem gradu i kako možemo kao lokalna zajednica da pomognemo ovom sportu", rekao je Pavlović.
On je dodao da će tradicionalna biciklijada kao i trka koja će u nedjelju biti organizovana na Kozari, a koja je iz kalendara Svjetske biciklističke federacije i koja će okupiti šezdesetak biciklističkih profesionalaca, značiti dosta za promociju Prijedora i izvan granica naše zemlje.

" Svi znamo da biciklizam nije jeftin sport i želimo da ove mlade ljude, pogotovo Prijedorčane koji su članovi reprezentacije , podržimo kako bi što više napredovali i postizali dobre rezultate", rekao je Pavlović.

Predsjednik Biciklističkog kluba " Kozara" Goran Garača iskoristio je priliku da svim ljubiteljima biciklističkog sporta čestita Svjetski dan biciklizma, 3.juni.
" Radimo na tome da razvijamo sportski turizam i rekreativni biciklizam i uspjeli smo da ovaj čitav vikend u Prijedoru bude u znaku biciklizma i bićemo domaćini reprezentaciji BiH u dvije kategorije i to za brdski i drumski biciklizam", rekao je Garača.
On je dodao da se za gradsku biciklijadu priprema bogat program , najviše interesantnih sadržaja za najmlađe i pozvao roditelje da povedu svoje mališane da se zabave i nauče koliko je važno i lijepo voziti bicikl.

Selektor brdske reprezentacije BiH u biciklizmu Adnan Mekić je izjavio novinarima da je ove godine preuzeo ulogu selektora i da mu je zadovoljstvo što su na ovom drugom okupljanju reprezetacije BiH upravo u Prijedoru.
" Ovo okupljanje smatram veoma značajnim za razvoj jedne nove grane turizma-ciklo turizma koji može doprinijeti njegovom razvoju na mikro lokacijama kao što su nacionalni parkovi tako da se razvija i lokalna zajednica u tom smjeru", rekao je Mekić.

Selektor drumske reprezentacije BiH u biciklizmu Hajrudin Trle izjavio je da je 51 godinu aktivan biciklista te da je ponosan na ovu selekciju čiji su članovi na nedavno održanu trku Beograd-Banja Luka došli potpuno spremni, da su svi završili trku i da su bili visoko plasirani.
" Ako ovi momci budu radili kako sada rade, mislim da ćemo daleko dogurati i da ćemo uspjeti po prvi put da napravimo pravu selekciju u biciklizmu ", rekao je Trle apelujući na medije da što više pričaju o biciklizmu kao zdravom sportu.U tom smjeru ide i sutrašnja " Šestnaestomajska biciklijada" koja sa Trga majora Zorana Karlice startuje u 11 časova, a voziće se samo gradskim ulicama.

Svi članovi reprezentacije su smješteni u planinarskom domu Debeli brijeg, a generalni sponzor je firma Austronet Kozarac.

 

Tekst:prijedorgrad.org, foto i video Nijaz-Caja Huremovic, Kozarac.eu

Ne! Nećemo više biti kao bolesnici koji će u tišini i lažnoj finoći popustiti svima i dati Bogu dušu."

"Radikalan sam! Opasan sam!
- Radikalan sam protiv svih radikalnih planova za uništenje mog naroda, moje vjere i moje kulture.
- Opasan sam za sve zavjere i sve subjekte koji rade o glavi meni i mom narodu, mojoj vjeri i mojoj kulturi."

Muftija Muamer ef. Zukorlić