Izdvajamo

 

Danas su uprava i simpatizeri FK Bratstva uredili igralište u Kamičanima. Zijad Kusuran, predsjednik kluba nam priča da su uvijek imali dobru saradnju sa MZ Kamičanima i da najveće donacije za FK Bratstvo dolaze iz Kamičana.
Uskoro počinju radovi na igralištu u Kozarcu, neće moći da se trenira, a bliži se početak prvenstva i potrebno je igralište za treniranje. MZ Kamičani su ustupili svoje igralište za treniranje, a Dževad-Šurda Jakupović je finansirao čišćenje igrališta kao i kompletnu drenažu oko igrališta, a koja je danas završena. Edo Softić je iskopao kanal, a Isko Mahmuljin dovezao materijal za drenažu.
Zijad se zahvaljiva MZ Kamičani za ustupljeni teren.

Emil Velić podsjeća da je upravo u Kozarcu obnovljena i svečano otvorena prva džamija u RS-u, zbog čega je dobila naziv "Prva džamija nade", jer su je prije 17 godina otvorili predstavnici Međureligijskog vijeća Bosne i Hercegovine i tadašnji visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini. "I ovdje je zanimljivost da je sve urađeno sredstvima građana, a jedna od najstarijih mještanki, Fatima Hadžić, dala je svoju životnu ušteđevinu, čime je zapravo i počela obnova ove 'prve džamije', sada već davne 1999. godine", prisjeća se Sakib Džaferović.