Izdvajamo

 

Predposljednja utakmica u toku ove sezone, odigrana je danas na stadionu u Kozaruši gdje je FK Bratstvo ugostio ekipu FK Sloga Nektar Potkozarje sa pocetkom u 17.30 sati.
Izabranici šefa strucnog staba Mahic Jasmina na samom početku su pokazali da ništa osim pobjede u ovom susretu ih nezanima i dominirali su tokom cjele utakmice. Mreža protivničkog gola u prvom poluvremenu se tresla 2 puta a strelac je bio oba puta Vujković.

U drugom poluvremenu ponovno su naši momci nastavili sa opsadom protivničkog gola a bilo ih je 3, a stelci su bili Zdjelar, Brdar i Babić.
Ovom pobjedom naš tim je pokazao da čvrsto stoji na sredini tabele Reg.lige Zapad i da iz meča u meč smo sve bolji i da je novi trener Mahic bio pravi odabir što pokazuju rezultati u dosadašnjem periodu.

Admir Đonlagić/ foto: Džejlan Memić

Emil Velić podsjeća da je upravo u Kozarcu obnovljena i svečano otvorena prva džamija u RS-u, zbog čega je dobila naziv "Prva džamija nade", jer su je prije 17 godina otvorili predstavnici Međureligijskog vijeća Bosne i Hercegovine i tadašnji visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini. "I ovdje je zanimljivost da je sve urađeno sredstvima građana, a jedna od najstarijih mještanki, Fatima Hadžić, dala je svoju životnu ušteđevinu, čime je zapravo i počela obnova ove 'prve džamije', sada već davne 1999. godine", prisjeća se Sakib Džaferović.