Izdvajamo

 

Danas je počelo Svjetsko prvenstvo u planinarstvu. U austrijskoj pokrajini Tirol, gradu Schwatz, u naredna tri dana učesnici iz brojnih zemalja će promovisati planinarstvo i zdrav način života. Naravno, biće to prilika da se pojave i takmičari, bolje rečeno ljubitelji prirode iz BiH. U Austriji se nalazi i ekspedicija Sportsko planinarskog društva Mulež iz Sanskog Mosta.

Oni će na ovom takmičenju nastupiti u timu sa klubom Kontakt BiH Salzburg- snaga domovine.

 

 U ovoj ekipi će biti i Adnan Siječić, rodom iz Čarakova. On se potrudio da se Sanjanima osigura ugodan boravak u Austriji i treba istaći da je na njegovu inicijativu i došla ekipa iz Sanskog Mosta u kojoj su njegove nekadašnje klupske kolege i prijatelji.

 

 “Ovdje smo se malo organizovali da našim prijateljima iz Sportsko planinarskog društva Mulež iz Sanskog Mosta pružimo podršku i olakšamo boravak. Važno je sudjelovati na ovom velikom takmičenju, ali je isto tako bitno i druženje sa rajom i vidjeti prirodne ljepote i planine ove zemlje”, naglašava Siječić, veliki ljubitelj planina i prirodnih ljepota.

 

Podsjećam da je Ogi, kako ga raja zove, bio uz BiH kada je bilo najteže i da nekoliko godine živi i radi u Austriji.

Našim momcima mnogo sreće na Svjetskom prvenstvu u planinarstvu, a Adnanu Siječiću i njegovoj raji veliko hvala što su pružili tako srdačnu dobrodošlicu ekipi iz Sanskog Mosta.

Senudin Safić/mojprijedor.com

Draga braćo i sestre, vama poručujem da se nikoga osim Uzvišenog Allaha ne bojite i da istinu ni od koga ne krijete, već je svim ljudima oko sebe uporno govorite. Ne sjećajte se šehida svojih samo učenjima Kur'ana i dova, već ih se sjećajte vašim svjedočenjima o njihovoj nevinosti i komšijskoj krvoločnosti. Sjećajte ih se upiranjem prsta u njihove ubice. Sjećajte ih se svjedočenjem na sudovima. Sjećajte ih se tako što ćete djecu i unučad svoju učiti ko ih je ubio. Čuvajte ova polja koja su krvlju njihovom natopljena. Čuvajte ovu planinu po kojoj su kosti njihove rasijane. Čuvajte državu Bosnu i Hercegovinu zbog koje su oni ubijani. Budite ponosni na vjeru svoju čistu, naciju svoju hiljadugodišnju, jezik svoj bosanski! Budite ponosni na šehide svoje, bilo one koji su svoje živote izgubili nakon agresorskog upada ili one što se boriše u redovima armije Republike Bosne i Hercegovine.

Mr. Amir ef Mahić
25.05.2017. god.