Izdvajamo

 

Kulturno umjetničko društvo „Kozara" U.G. Kozarac obraća Vam se za novčanu pomoć u finansiranju učešća na internacionalnom festivalu „SARAJ FEST 2022" koji će se održati od 06.05.- 09.05.2022.godine, u Skoplju, Republika Sjeverna Makedonija.
KUD „Kozara" U.G. Kozarac je nestranačko, nevladino i neprofitabilno udruženje čiji je cilj poboljšanje kulturnog, umjetničkog, humanog, duhovnog i drugih segmenata života koji doprinose očuvanju umjetničkih i kulturnih tradicija stanovnika naše zajednice.

Društvo broji oko 80 članova, organizovanih kroz folklornu, muzičku i dramsku sekciju i ostvarilo je brojne nastupe u Bosni i Hercegovini i van granica naše domovine (Švicarska, Austrija, Hrvatska, Slovenija, Turska).

S obzirom na skromna sredstva, koja za kulturu izdvajaju nadležne institucije, društvo nije u mogućnosti samostalno obezbjediti 3.500 KM za prevoz do Skoplja i ostale troškove učešća na festivalu, te je odlučeno da se na ovaj način pokušaju prikupiti sredstava za ove namjene.

Ovim putem Vas molimo da, u skladu sa mogućnostima, novčano pomognete, a ukoliko želite pomoći, novčana sredstva možete uplatiti na račune KUD-a „Kozara" Kozarac, račun broj: 5620078086292341, otvoren kod NLB Razvojne banke ili kod blagajnika društva.
Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati na tel. 061/590-886.

Molim dragog Allaha da u ove mubarek dane obaspe svojom milošću sve ljude na ovom dunjaluku. Amin...