Izdvajamo

 

Učesnici biciklističkog karavana međunarodne trke " Beograd-Banjaluka 2022" stigli su u Prijedor, koji je ove godine domaćin cilja četvrte etape.

Pobjednik četvrte etape trke Beograd-Banjaluka, koja je danas vožena od Doboja do Prijedora, je Poljak Alan Banašek.
Ova etapa je bila najduža od svih pet koje se voze na trci "Beograd - Banjaluka 2022".
Pobjedniku četvrte etape Međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka" Alanu Banašeku pehar je uručila Suzana Gašić, ministar trgovine i turizma u Vlade Republike Srpske.

Reprezentativac BiH, Siniša Lukić Banašeku je uručio zelenu majicu. Zbog povrede, Lukić ove godine nije učestvovao u trci, ali je u Prijedoru dočekao bicikliste.
Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor istakao da je ovo veliki spektakl za Prijedor posebno jer je ova trka prepoznata kao kvalitetna trka sa tradicijom dugom 16 godina.
" Želim dobrodošlicu svim biciklistima i njihovim timovima u naš grad i želim da se svi ugodno osjećaju i da ponesu najljepše uspomene", rekao je Javor.
Biciklisti su startovali iz Doboja gdje su prvo odvezli dva kruga kroz Doboj, zatim su vozili auto-putem "9. januar" prema Banjaluci i dalje prema Prijedoru, gdje je etapa završena.

Međunarodna biciklistička trka Beograd-Banjaluka, u kojoj učestvuju takmičari iz 30 zemalja, među kojima su SAD, Kanada, Novi Zeland, Slovenija, Bugarska, Italija i Francuska, startovala je 13. aprila.


Prva trka održana je 2007. godine uz učešće svega pedesetak biciklista na startu, a sada se za ukupnog pobjednika takmiči 175 biciklista, što je, prema pravilima Međunarodne biciklističke unije, maksimalan broj.
Generalni pokrovitelj trke je predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

prijedorgrad.org/ Foto: Nijaz-Caja Huremović

citiramo:

U redu, ja sam izdajnik srpstva, a vi svi koji ste ćutali ste izdajnici čovečanstva."