Izdvajamo

Poštovani posjetioci stranice kozarac.eu, dobrodošli na našu i vašu novo dizajniranu i tehnički izgrađenu stranicu Kozarca, www.kozarac.eu.

Proteklih par godina smo imali dosta tehnički poteškoća, te kvarova, pa i napada na stranici. Nekima je hobi rušiti tuđe, to smo mi kozarčani iskusili na puno načina, pa i u ovom novom vremenu, i digitalno rušenje.

Ova nova stranicu koju sad vidite je izrađena sa starim navikama, da bi bila što preglednija i vama lakša. Tehnički je snažnija i otpornija a obnova je trajala puni mjesec dana.

Tokom obnove smo obnovili i puno članaka, jer smo primijetili da je ova stranica i jedan historijat našeg najvećeg malog grada postala. Pogledajte na primjer maturante, koji trenutno idu nazad do 2011. godine a u planu smo uraditi i više sličnih članaka i odstraniti ih od zaborava naših kozarčana.

Ova stranica je postala i edukativna, tako da sljedeće generacije saznaju historiju našeg kraja, lijepe turističke atrakcije koje Kozarac nudi i žalosnu historiju koju sa sobom nosi.

Ova stranica je postala dio Kozarca, postala je dio vas, postala je dio nas, svih kozarčana i onih koji Kozarac vole.

Administrator,
Adnan Huremović

Paradoks našeg vremena!

Naučili smo kako da preživljavamo, ali ne i kako da živimo. Dodajemo godine životu, ali ne i život godinama.

"Paradoks našeg vremena je da imamo veće zgrade, ali kraće živce; šire puteve, ali uže vidike; trošimo više, a imamo manje; kupujemo više, uživamo manje. Imamo veće kuće, a manje porodice; više udobnosti, a manje vremena; imamo više diploma, ali manje razuma; više znanja, a manje rasuđivanja; više stručnjaka, a još više problema; više znanja u medicini, a sve manje zdravlja.

Kaže Uzvišeni: “Znajte da život na ovom svijetu nije drugo do igra, i razonoda, i uljepšavanje, i međusobno hvalisanje i nadmetanje imecima i brojem djece! Primjer za to je bilje čiji rast poslije kiše oduševljava nevjernike, ono zatim buja, ali ga poslije vidiš požutjela, da bi se na kraju skršilo. A na onom svijetu je teška patnja i Allahov oprost i zadovoljstvo; život na ovom svijetu je samo varljivo naslađivanje.” (El-Hadid, 20.)

#Lijepa_riječ