Izdvajamo

Poštovani posjetioci stranice kozarac.eu, dobrodošli na našu i vašu novo dizajniranu i tehnički izgrađenu stranicu Kozarca, www.kozarac.eu.

Proteklih par godina smo imali dosta tehnički poteškoća, te kvarova, pa i napada na stranici. Nekima je hobi rušiti tuđe, to smo mi kozarčani iskusili na puno načina, pa i u ovom novom vremenu, i digitalno rušenje.

Ova nova stranicu koju sad vidite je izrađena sa starim navikama, da bi bila što preglednija i vama lakša. Tehnički je snažnija i otpornija a obnova je trajala puni mjesec dana.

Tokom obnove smo obnovili i puno članaka, jer smo primijetili da je ova stranica i jedan historijat našeg najvećeg malog grada postala. Pogledajte na primjer maturante, koji trenutno idu nazad do 2011. godine a u planu smo uraditi i više sličnih članaka i odstraniti ih od zaborava naših kozarčana.

Ova stranica je postala i edukativna, tako da sljedeće generacije saznaju historiju našeg kraja, lijepe turističke atrakcije koje Kozarac nudi i žalosnu historiju koju sa sobom nosi.

Ova stranica je postala dio Kozarca, postala je dio vas, postala je dio nas, svih kozarčana i onih koji Kozarac vole.

Administrator,
Adnan Huremović

Mislim na moju djecu, mislim na djecu cijelog svijeta. Oni su nevini. Ne bi ih trebalo hraniti mržnjom pa da sutra postanu gori od onih koji su nam napravili toliko zla.

Ipak...Ipak treba im reci da bar znaju. Ne moraju niti da mrze niti da praštaju.

Oni to ne mogu za nas uciniti ali moraju znati da im se isto to može desiti.