Izdvajamo

Koordinatori i članovi Humanog Brda sa područja Austrije u saradnji sa Gradom Wels i Gospođa Margareta Josseck-Herdt, referent za generacije i odbornik u Gradu Wellsu, kao i Gospodin Andreas Moser direktor staračkog doma Leopold Spitzer, donirali su bolničku opremu za bolnicu "Dr Mladen Stojanović" Prijedor. Donirani su: 28 bolničkih kreveta sa električnim podizačima, dušeci (madraci),noćni natkazli, pokretne banje, štake...

Opremu je predao Osman Džamastagić koordinator Humanog Brda u Prijedoru i Midheta Delkić blagajnica u ovoj humanitarnoj organizaciji.
Humano brdo sa sjedištem u Austriji je humanitarna organizacija čiji su članovi, većinom sa područja grada Prijedora, a ima ih i iz drugih gradova. Od 2006 rade timski ali su se registrovali zvanično 2010. i od tada se broj članova proširio na sve zemlje svijeta gdje zive nasi ljudi. Zadnjih 6 godina je aktivna u raznim akcijama pomoći građanima grada Prijedora.

Danas su posebno sretni i zadovoljni jer predali su veoma značajnu pomoć gradskoj bolnici, a koja će biti od značajne pomoći svim građanima grada Prijedora.

 Direktor bolnice "Dr Mladen Stojanović" Prijedor naglašava. Za ovu ustanovu ovo je vrijedna donacija jer će obezbjediti da na odjeljenjima, na kojima su pacijenti nepokretni obezbjedi ležajeve sa automatskim pozicioniranjem ležaja. On je u ime ustanove "Dr Mladen Stojanović" Prijedor zahvalio humanitarnoj organizaciji "Humano Brdo" na tome da su svojim aktivnostima realizovali ovakvu donaciju. Ovo je za našu ustanovu značajna pomoć i omogućit ćemo mnogo kvalitetniji smještaj naših pacijenata i mnogo bolju i lakšu njegu.

U ovoj akciji učestvovali su još i Lim Profi Prijedor, kao i Merhamet Prijedor.

Nijaz-Caja Huremović


Poziv u akciju za kupovinu zemljišta za proširenje Šehidskog mezarja u Kamičanima

Paradoks našeg vremena!

Naučili smo kako da preživljavamo, ali ne i kako da živimo. Dodajemo godine životu, ali ne i život godinama.

"Paradoks našeg vremena je da imamo veće zgrade, ali kraće živce; šire puteve, ali uže vidike; trošimo više, a imamo manje; kupujemo više, uživamo manje. Imamo veće kuće, a manje porodice; više udobnosti, a manje vremena; imamo više diploma, ali manje razuma; više znanja, a manje rasuđivanja; više stručnjaka, a još više problema; više znanja u medicini, a sve manje zdravlja.

Kaže Uzvišeni: “Znajte da život na ovom svijetu nije drugo do igra, i razonoda, i uljepšavanje, i međusobno hvalisanje i nadmetanje imecima i brojem djece! Primjer za to je bilje čiji rast poslije kiše oduševljava nevjernike, ono zatim buja, ali ga poslije vidiš požutjela, da bi se na kraju skršilo. A na onom svijetu je teška patnja i Allahov oprost i zadovoljstvo; život na ovom svijetu je samo varljivo naslađivanje.” (El-Hadid, 20.)

#Lijepa_riječ