Izdvajamo

Banjaluka - Sanel Garibović (24) iz Prijedora, optužen za razbojništvo, izvinio se u banjalučkom Okružnom sudu Fikretu Turkanoviću, kojeg je opljačkao zajedno sa Jasminom Kararićem.

- Žao mi je zbog onog što sam učinio i kajem se. Turkanović je dobar čovjek koji mi je pomagao i davao novac kad mi je trebalo. Na sve me nagovorio Kararić - ovim riječima se Garibović u sudnici obratio Turkanoviću, koji je bio svjedok optužbe.

I pored ovog izvinjenja Garibović i njegov advokat Mile Tomić kazali su da ipak optuženi neće priznati krivicu.

Turkanović je u sudu ispričao da su ga napale dvije osobe, od kojih ga je jedan držao za glavu a drugi za ruke. Rekao je da su ga tukli i tražili novčanik, te da ih tada nije prepoznao.

- Kazao sam im da je novčanik prazan i da imaju na stolu novac. Rekao sam im: "Uzmite, samo me pustite". Oni su uzeli 40 maraka i nešto siće. Kasnije sam saznao da su ovo djelo počinili Garibović i Kararić, koje poznajem od malena - kazao je Turkanović.

On je negirao da je Gariboviću i Kararići ikad psovao majku i prijetio, kao što je u svom svjedočenju rekao Kararić.

Svjedočenjem Garibovića tužilaštvo je završilo svoje dokaze, a odbrana nije imala dokaza. Banjalučki Okružni javni tužilac Ljubo Macanović je nakon svjedočenja precizirao optužnicu, zbog čega je advokat Tomić zatražio odgodu suđenja da bi se pripremio za završne riječi. Sud je prihvatio taj prijedlog.

Tužilaštvo tereti Garibovića da je zajedno sa tada maloljetnim Kararićem 7. maja 2013. godine oko 22.30 časova provalio u kuću Turkanovića. Tom prilikom oni su ga udarili više puta po glavi i ukrali mu oko 45 maraka. Postupak protiv Kararića ranije je obustavljen.

 Nebojša Tomašević/glassrpske.com


Paradoks našeg vremena!

Naučili smo kako da preživljavamo, ali ne i kako da živimo. Dodajemo godine životu, ali ne i život godinama.

"Paradoks našeg vremena je da imamo veće zgrade, ali kraće živce; šire puteve, ali uže vidike; trošimo više, a imamo manje; kupujemo više, uživamo manje. Imamo veće kuće, a manje porodice; više udobnosti, a manje vremena; imamo više diploma, ali manje razuma; više znanja, a manje rasuđivanja; više stručnjaka, a još više problema; više znanja u medicini, a sve manje zdravlja.

Kaže Uzvišeni: “Znajte da život na ovom svijetu nije drugo do igra, i razonoda, i uljepšavanje, i međusobno hvalisanje i nadmetanje imecima i brojem djece! Primjer za to je bilje čiji rast poslije kiše oduševljava nevjernike, ono zatim buja, ali ga poslije vidiš požutjela, da bi se na kraju skršilo. A na onom svijetu je teška patnja i Allahov oprost i zadovoljstvo; život na ovom svijetu je samo varljivo naslađivanje.” (El-Hadid, 20.)

#Lijepa_riječ