Izdvajamo

Posljednjih dana punom parom teku radovi u sokacima Kevljani. Trenutno se radi na tamponiranju, nakon čega će uslijediti asfaltiranje. Šerif Velić nam se javio sa još jednim apelom.
Pismo od Šerifa prenosimo u cijelosti:

Esselamualejkum poštovani džematlije Kako vidite, radovi oko polaganja asvalta kroz naše Kevljane privode se kraju. Ako nam vrijeme bude na ruku za nekoliko dana s ponosom moći ćemo reći: - eto gotovo je. Sportskim žargonom kazano, podizali smo ljestvicu I postali rekorderi u mnogo čemu. Od ideje do realizacije: - rekord, brzina sakupljanja novca: - rekord ito zahvaljujući dobrom narodu. Sve se prati. Kao predsjednik I. Odbora želio bih kazati nekoliko riječi Veoma smo blizu da zaokružimo financisku situaciju. Apelujem da svi koji imaju mogućnosti pošalju još pomalo.Na kraju neće to biti nulto stanje računa.Ili će faliti ili će preteći novca. Tokovi novca su veoma jasni. Sve ide prko računa. Mi vam garanturamo da eventualni višak sredstava biti će utrošen namjenski tj. u putnu strukturu.Na kraju htjeo bih još nešto naglasiti ito veoma pohvalno. Naime. Nekolicina džematlija, da im Allah ukabuli daju priloge i za svoje umrle. To ima uporišta u našoj vjeri.Graditi puteve, mostove, česme, to je veliki hajrat. Umrli nakon smrti,kako kaže predaja od dunjaluka ima u tri slučaja. Ako učini hair od koga će ljudi imati koristi nakon njegove smrti, pisano djelo i pravilno odgojen naraštaj koji će da se umrlog sjeti Fatihom ili nekim drugim Hajratom kao što je aktualni slučaj izgradnje puta kroz naše Kevljane.

Allah raziolah. Esselamualejkum.

Šerif Velić


Hoce li ikad oprostiti,

Beco i Sadeta Medunjanin, ko smije oprostiti u ime njihovog Harisa, Ko ce oprostiti umjesto nastavnica: Velide i Asime Mahmuljin, hoce li im ikad oprostiti moj jaran Kockar ili moj Braco, ko ce im oprostiti u ime Damira Blaževica -Kroke, Hasana Mujicica Didinog, Brace i Mirse Bejdinih sinova, Zile i Ilkana iz Kozaruše, Muamera Kulenovica, Zoke i Ante Murgica, Mensurke Poljak i Majde Zulic, Ko ce oprostiti u ime Salke Sinanagica-Žutog ili u ime Ermina i Hirzada Bešica il’ Ademovic Emira, Hoce li iko smjeti oprostiti u ime Ekrema, Nedada i Velida, sinova Muhameda ef. Bešica, ili u ime trojice sinova majke Mejre ili trojice sinova majke Redžepe Oruc, ili trojice sinova Subhe Alic, njenog Zice, Zilhe i Bahrije ili Mehinih Ene i Ekrema, ko može oprostiti u ime šestorice Forica ili kompletne porodice Taiba Forica, ko u ime Eniza Blaževica koji je živ zapaljen u Kozarcu. Ko ce oprostiti u ime svih onih nevino pobijenih cijih se imena ne mogu sjetiti u ovom trenu?