Izdvajamo

Posljednjih dana punom parom teku radovi u sokacima Kevljani. Trenutno se radi na tamponiranju, nakon čega će uslijediti asfaltiranje. Šerif Velić nam se javio sa još jednim apelom.
Pismo od Šerifa prenosimo u cijelosti:

Esselamualejkum poštovani džematlije Kako vidite, radovi oko polaganja asvalta kroz naše Kevljane privode se kraju. Ako nam vrijeme bude na ruku za nekoliko dana s ponosom moći ćemo reći: - eto gotovo je. Sportskim žargonom kazano, podizali smo ljestvicu I postali rekorderi u mnogo čemu. Od ideje do realizacije: - rekord, brzina sakupljanja novca: - rekord ito zahvaljujući dobrom narodu. Sve se prati. Kao predsjednik I. Odbora želio bih kazati nekoliko riječi Veoma smo blizu da zaokružimo financisku situaciju. Apelujem da svi koji imaju mogućnosti pošalju još pomalo.Na kraju neće to biti nulto stanje računa.



Ili će faliti ili će preteći novca. Tokovi novca su veoma jasni. Sve ide prko računa. Mi vam garanturamo da eventualni višak sredstava biti će utrošen namjenski tj. u putnu strukturu.Na kraju htjeo bih još nešto naglasiti ito veoma pohvalno. Naime. Nekolicina džematlija, da im Allah ukabuli daju priloge i za svoje umrle. To ima uporišta u našoj vjeri.Graditi puteve, mostove, česme, to je veliki hajrat. Umrli nakon smrti,kako kaže predaja od dunjaluka ima u tri slučaja. Ako učini hair od koga će ljudi imati koristi nakon njegove smrti, pisano djelo i pravilno odgojen naraštaj koji će da se umrlog sjeti Fatihom ili nekim drugim Hajratom kao što je aktualni slučaj izgradnje puta kroz naše Kevljane.

Allah raziolah. Esselamualejkum.

Šerif Velić

...počinje priču o Kozarcu Ibro Kahrimanović: "Kozarac živi zahvaljujući dijaspori, odnosno Kozarčanima koji su se nakon progona zaustavili u evropskim zemljama, u Americi. Ali, iz ljubavi, iz nekakvog svog kozaračkog inata ponovo su izgradili ovo mjesto, čime je Kozarac postao simbol povratka u BiH. Istina, najveći broj njih dolazi za novogodišnje praznike i tokom ljeta, ali ono što su izgradili ovdje – kuće, drugi objekti – garancija su da će se vratiti zastalno i nastaviti živjeti ovdje."