Izdvajamo

Jučer je u Bišćanima kod Prijedora izvedena društveno korisna akcija uređenja lokalnog puta Bišćani-Prijedor u kojoj je učestvovalo 70-tak mještana iz ovog naselja ali i mjesnih zajednica Rizvanovići i Rakovčani.

Jedno-dnevna akcija je realizovana na inicijativu mještanina Ermina Duratovića te uz pomoć Amela Pajića, Mirsad Duratovića i Osmana Džamastagića.

Finansijska sredstva za potrošni materijal, hranu i piće obezbjedila je dijaspora iz ovih krajeva.

Mještani su koristili vlastitu građevinsku mehanizaciju koja je bila od velike pomoći za uređenje puta, a preostaje da se uklone još zaostali panjevi što će biti završeno narednih dana.

Vrijedne mještane je posjetio i načelnik odjeljenja za stambeno-komunalne poslove gradske uprave Prijedor Radan Vukadinović sa saradnicima. On je ovom prilikom izrazio oduševljenje i dodao da ova akcija treba biti primjer i drugim mjesnim zajednicama.

 M. R./Prijedor24

"Srpski narod nije kolektivno kriv za zločine i otuda ima odgovornost da se od njih javno ogradi i to djelima. Zato su neizmjerno važne aktivnosti “Žena u crnom”, grupe “Četiri lica Omarske” iz Beograda ili Udruženja “Kvart” iz Prijedora"

kaže Mujagić za Avaz.ba