Izdvajamo

Stanovnici Grada Prijedora obavezni su da vrše održavanje rastinja na vlastitom zemljištu koje se nalazi uz lokalne puteve, posebno na mjestima gdje se smanjuje preglednost u saobraćaju. Ovo je zakonska obaveza.

Komunalna policija grada Prijedora, u saradnji sa Odsjekom za mjesne zajednice, vrši kontrolu tako što koordinatori mjesnih zajednica pismeno obavještavaju lica koja ne ispunjavaju obavezu krčenja svojih imanja.

Novčane kazne za fizička lica su 300-700 KM, a za pravna 500-3000 KM kaže Darko Avramov šef Odsjeka Komunalne policije grada Prijedora

Komunalna policija će reagovati  u slučajevima gdje su građani već bili upozoreni ili su se oglušili na obaviještenja koja su upućena preko mjesnih zajednica.

 V.Z./Prijedor24/ foto Nijaz-Caja Huremović

Doticni Ramo Besic je reko istinu. Barem ja uvijek zeljno ocekujem cetvrtak, bas iz ovog razloga. Da bi vidio ove lijepe slike iz naseg prekrasnog Kozarca, i da procitam koji haber. Moze to biti i sitnica, mozda slika ukalamljene vocke, da meni vec bude toplo oko srca. Hvala puno za ovaj trud, na slikama i haberu i samo dalje tako.

Četvrtak