Izdvajamo

Mr. Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta RS, boravio u zvaničnoj posjeti Prijedoru

Mr. Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta RS, boravio je u utorak 27. decembra 2016. godine u zvaničnoj posjeti Prijedoru. Tom prilikom susreo se sa predstavnicima Bošnjaka iz političkog, vjerskog i kulturnog života, te sa predstavnicima nevladinog sektora i organizacija iz dijaspore sa regije Prijedor. Sastanku su prisustvovali i Senad Bratić, potpredsjednik Narodne Skupštine RS, Mihnet Okić, predsjednik Kluba poslanika Domovina u Narodnoj skupštini RS i Nedim Čivić, poslanik u Narodnoj skupštini RS.



Nakon sastanka potpredsjednik Salkić dao je izjavu za medije u kojoj stoji:

-Bošnjaci prolaze kroz ozbiljnu fazu u svojoj novijoj povijesti u kojoj imamo vrlo ozbiljne i učestale udarce na državu Bosnu i Hercegovinu, a samo čvrsta unutarnja snaga, naše povezivanje i jedinstvo mogu nam osigurati da imamo značajan politički uticaj na ovome prostoru. Svjedoci smo rasta srpskog radikalizma, potaknutog upravo sa najvišeg političkog nivoa, Vlade RS i Predsjednika RS. Naš nacionalni i politički interes su mir i stabilnost, izgradnja budućnosti, koju moramo temeljiti na suradnji i povezivanju, kako unutar bošnjačkog naroda, tako i sa drugim narodima. Bošnjaci su konstitutivni narod, najbrojniji u ovoj zemlji. Mi želimo da u Bosni i Hercegovini svi imaju jednaka prava i mogućnosti. Pozivam Bošnjake u zemlji i svijetu da ispred drugih interesa stave interes Bosne i Hercegovine. Dovoljno smo jaki i voljni da gradimo svoju domovinu po svojoj mjeri, ali i po mjeri drugih naroda koji ovdje žive. Mi smo spremni na kompromise, ali očekujemo da i druge dobronamjerne političke snage budu spremne na kompromis. Uvjeren sam da u ovoj fazi moramo konsolidovati unutarnje snage u bošnjačkom narodu, kazao je mr. Ramiz Salkić, potpredsjenik bh. entite RS.



U pratnji Anite Hodžić, delegata u Vijeću naroda RS i Senadina Jakupovića, predsjednika Općinskog odbora SDA Prijedor, potpredsjednik Salkić je posjetio nekoliko preduzeća u Kozarcu, među kojima „Beton-gal“ i „Cromex“. Razgovarano je o mogućnostima unaprjeđenja poslovanja i povezivanja sa drugim poslovnim društvima širom Bosne i Hercegovine.



-Danas u bh. entitetu RS imamo veliki broj preduzeća u vlasništvu Bošnjaka, koja su se uspjela pozicionirati na tržište kao potpuno ravnopravni sudionici. Ta preduzeća ostvaruju značajne poslovne uspjehe, pri tome zapošljavajući kako Bošnjake, tako i građane drugih nacionalnosti. Pozivam preduzeća koja posluju u Federaciji Bosne i Hercegovine da otvaraju svoja predstavništva i podružnice, pozivam poduzetnike da investiraju na prostor bh. entiteta RS. Mi se suočavamo sa nedostatkom radnih mjesta, a kao posljedica toga je masovni odlazak naših ljudi sa ovoga prostora. Stoga je neophodno učiniti sve da ekonomski osnažimo naselja u kojima je proces povratka uspješno proveden. To je interes svih naroda u cijeloj Bosni i Hercegovini, kazao je potpredsjednik Salkić.



KABINET POTPREDSJEDNIKA RS

Hoce li  ikada priznati.... ...... oni što pokušaše da unište našu buducnost.