Izdvajamo

Trinaestogodišnja Amila Memić iz Kozarca kod Prijedora pjeva na čak 13 jezika. To je, kaže, naučila uz serije i internet.

I druga brojna djeca vole muziku i pjevaju, ali trinaestogodišnja Amila Memić iz Kozarca kod Prijedora posebna je po tome što pjeva, ni više ni manje, nego na 13 jezika. Zovu je samouko “čudo od djeteta”.

Između ostalog, Amila pjeva na japanskom, indijskom, turskom, grčkom, francuskom, njemačkom, italijanskom, ruskom i engleskom jeziku. Za nju kažu da je prvo propjevala, pa progovorila. Poliglota je postala zahavljujući televiziji i internetu.

– To je počelo tako što sam gledala serije i svidio mi se jezik, bio mi nekako milozvučan i onda sam počela sve više da učim novih jezika i da budem nekako posebna po tome. Muzika je sa za sada moj hobi, moja ljubav, a nadam se kasnije možda i profesija – kaže Amila.

Učestvovala je na brojnim festivalima i u emisijama. Njen talenat svakog ostavlja bez teksta. Ima bezgraničnu podršku roditelja i škole.

– To je posebnost, jedna od rijetkih. Ljudi koji poznaju jezike na kojima Amila pjeva i koji su je slušali rekli su da potpunosto ispravno pjeva – kaže otac Zijad.

Amilino blago je njen glas, ali nije zapostavila ni školu. Odlična je učenica i ozbiljan kandidat za učenika generacije.

RTRS

foto: Nijaz-Caja Huremović

PUTNIČE,

TO ŠTO SI SAD TI,

TO SAM NEKAD BIO JA!

A TO ŠTO SAM SAD JA,

TO ĆES JEDNOM BITI TI!

Sa jednog nišana sa mezarija u Kozarcu