Izdvajamo

Na sjednici Skupštine grada Prijedora, koja je održana 23. decembra, donesena je Odluka o provođenju izbora za članove savjeta mjesnih zajednica.

Izbori će biti održani 19. marta u svih 49 prijedorskih mjesnih zajednica.

Broj članova savjeta kreće se od pet do jedanaest, zavisno od broja registrovanih birača u svakoj mjesnoj zajednici. Izbore provode Gradska izborna komisija i birački odbori.

Pravo predlaganja kandidata imaju sve političke partije koje imaju gradski odbor ili neki drugi vid organizovanja na području grada Prijedora te grupe građana. Predlagači kandidata za članove savjeta imaju pravo i na predlaganje članova biračkih odbora.

Krajnji rok za dostavu kandidatskih listi na ovjeru je 10. februar ove godine, a za ovjeru i objavljivanje kandidatskih lista 24. februar.

Za članove biračkih odbora predviđena je i stručna obuka. Za provođenje ovih izbora u ovogodišnjem budžetu grada Prijedora planirano je 50.000 konvertibilnih maraka, rekao je Željko Škondrić, predsjednik Gradske izborne komisije.

RTV Prijedor


Postovani Nijaze,

Hvala mnogo na predivnim prilozima i fotografijama kojima nas uvijek obradujes. Sve ovo sto radite danas, trag je koji ostavljate za sobom, a koji ce jednoga dana pripadati kozarackoj arhivi. Svaki put imam osjecaj da sam prosla kroz nas dragi Kozarac i zavirila pomalo u svaki njegov sokak. Vrijeme prebrzo leti, a u toj neuhvatljivoj brzini zaboravimo koliko je svaki trenutak vazan i kako ga trebamo cijeniti i po mogucnosti zabiljeziti.

Kako su govorili nasi stari, "Danas jesmo, sutra nismo.." U ovozemljskoj trci koja se sve vise pretvara u borbu za meterijalne stvari koje dominiraju, veoma se rijetko nadje vremena za dusu i cesto znacaj malih, obicnih stvari spoznamo tek kada ih pocnemo gubiti. U sustini zivimo samo za danas, jer proslost ne mozemo promijeniti, a buducnost i njenu tajnu ne mozemo unaprijed spoznati.
Vec smo to jednom iskusili na svojoj kozi, u proteklom ratu, kada smo tako brzo izgubili ono sto smo godinama sticali, a najgore od svega je gubitak ljudskih zivota.

26.04.2014
Semira Jakupovic