Izdvajamo

U naselju Čirkin Polje

Prijedorski vatrogasci danas su lokalizirali požar koji je tokom vožnje ulicom Omladinski put, u naselju Čirkin Polje kod Prijedora,  izbio na motoru Audija 80, vlasništvu A.E.,  i zahvatio prednji dio,  iz Prijedora.-Dojava o požaru dobili smo oko 17.50 sati. Požar je brzo lokaliziran, a vatrogasci su zavrnuli i plinsku bocu u vozilu koje ima pogon benzin-plin. U požaru nije bilo povrijeđenih, a u ovom trenutku nezahvalno je procjenjivati i nastalu materijalnu štetu. To će naknadno uraditi vlasnik- rekli su nam u TVJ Prijedor.

Prema prvim i nezvaničnim informacijama Audi su najvjerovatnije zapalile neisprave elektroinstalcije. Od početka  godine ovo je  treće vozilo koje se tokom vožnje zapalilo na području Prijedora.

Autor: M.Z. /Avaz


...počinje priču o Kozarcu Ibro Kahrimanović: "Kozarac živi zahvaljujući dijaspori, odnosno Kozarčanima koji su se nakon progona zaustavili u evropskim zemljama, u Americi. Ali, iz ljubavi, iz nekakvog svog kozaračkog inata ponovo su izgradili ovo mjesto, čime je Kozarac postao simbol povratka u BiH. Istina, najveći broj njih dolazi za novogodišnje praznike i tokom ljeta, ali ono što su izgradili ovdje – kuće, drugi objekti – garancija su da će se vratiti zastalno i nastaviti živjeti ovdje."