Izdvajamo

U naselju Čirkin Polje

Prijedorski vatrogasci danas su lokalizirali požar koji je tokom vožnje ulicom Omladinski put, u naselju Čirkin Polje kod Prijedora,  izbio na motoru Audija 80, vlasništvu A.E.,  i zahvatio prednji dio,  iz Prijedora.-Dojava o požaru dobili smo oko 17.50 sati. Požar je brzo lokaliziran, a vatrogasci su zavrnuli i plinsku bocu u vozilu koje ima pogon benzin-plin. U požaru nije bilo povrijeđenih, a u ovom trenutku nezahvalno je procjenjivati i nastalu materijalnu štetu. To će naknadno uraditi vlasnik- rekli su nam u TVJ Prijedor.

Prema prvim i nezvaničnim informacijama Audi su najvjerovatnije zapalile neisprave elektroinstalcije. Od početka  godine ovo je  treće vozilo koje se tokom vožnje zapalilo na području Prijedora.

Autor: M.Z. /Avaz


Kakav sram? Dok danas polugetoizirani Bošnjaci u mimohodu hodaju Prijedorom, iz bašta kafića, smijulje im se saučesnici asasina. Dok LJUDI, jedni uz druge, sa bijelim trakama obilježavaju četvrt vijeka od početka masakra neviđenih razmjera, u Prijedoru se juče slavilo.

Šta se slavilo, zaurlikaće zdrav razum?

Slavila se godišnjica "oslobođenja grada". Dan grada, rekoše.

Zapitajmo gospodu iz Grada Prijedora:

Jel' to dan kada ste ozvaničili ubijanje hiljada svojih sugrađana, među kojima 102 djece, kada ste protjerali i u logore strpali desetine hiljada ljudi?

Jel' to dan kada ste ozvaničili pljačku, paljevinu i nezakonito useljavanje u nesrpske kuće i stanove?

Jel' to dan kada su vam monstrumi postali heroji i "branioci"?

Jel' to dan kada ste obrukali sebe sve do svog šestog koljena i kada ste unizili svoj narod u ime nekakve bolesne ideje?

Jel to dan kad vam je na um pala nacistička ideja da ljudima na kuće stavljate bijele čaršafe, a oko ruku bijele trake, kako bi krvnicima omogućili i olakšali ubijanje?

Jel' to dan kada ste stvorili spiralu zla i mržnje, koja do dan danas usisava u sebe sve što se kreće Potkozarjem?

Jel' to dan kada ste iskopali prvi busen u Tomašici, najvećoj masovnoj grobnici nakon Drugog svjetskog rata?

Jel' to dan od koga vam djeca po svijetu spuštaju pogled i od sramote lažu odakle su?

Jel' to dan kad ste pljunuli po Mladenu Stojanoviću, po partizanskim tekovinama i onako đuture se upisali u četnike krvoloke?

Šta li slavite i obilježavate, doli svoje nemoći, bruke, jada i sramote!?

Dragan Bursać
31.05.2017.