Izdvajamo

U protekla dva dana na području našeg grada dogodio se veći broj saobraćajnih nesreća u kojima je uglavnom nastala materijalna šteta uz nekoliko lakših povreda.

S obzirom na vremenske (ne)prilike nesreće su uglavnom posljedica lošijih uslova na putevima kao i neprilagođene brzine.

Kako nam je potvrdila Zvezdana Alendarević, portparol CJB Prijedor, na magistralnom putu Prijedor-Banja Luka u mjestu Kozarac jutros oko 5:15 časova dogodila se saobraćajka u kojoj je jedno lice teže povrijeđeno.

Naime, putnički automobil „Opel Astra“ kojim je upravljalo lice B.K (1991) iz Prijedora je, iz za sada nepoznatih razloga, „sletio“ sa ceste.

Tom prilikom teže tjelesne povrede zadobila je Lj.Đ. (1961) dok je lakše povrede zadobilo lice M.D. (1975) oboje iz Prijedora.

Uviđaj su obavili policijski službenici CJB Prijedor.

Na kraju apelujemo na vozače da na put ne kreću bez zimske opreme i da vožnju prilagode uslovima na cestama, bilo onim lokalnim ili onim magistralnim.

Tekst i foto ilustracija – Nijaz Huremović/Aleksandar Drakulić


Kahrimanović kaže kako je teško procijeniti koliko je trenutno stanovnika u Kozarcu. "Negdje oko 8.000. Prije rata živjelo je ovdje blizu 25.000 stanovnika, od kojih je 95 posto bilo bošnjačko stanovništvo. Zato smo toliko i stradali. Sve kuće, svi objekti, sve je u Kozarcu bilo porušeno. Po zadnjem popisu ima nas oko 20.000."