Izdvajamo

Službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo uhapsili su danas i Sašu Milakovića (43), drugog sina odbjeglog kralja prostitucije iz Prijedora Milorada Milakovića.

On je uhapšen prema potjernici zbog trgovine ljudima, otmice i protivzakonitog pritvaranja, prostitucije i krivotvorenja dokumenata.

Milaković je na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigao letom iz Beograda.

Prema nezvaničnim podacima Milaković se dobrovoljno predao policiji u BiH, a prije nekoliko dana zbog istih krivičnih dela policiji se predao i njegov brat Slaviša Milaković.

Milorad Milaković je na osnovu sporazuma koji je postigao 2004. godine sa Tužilaštvom BiH osuđen na devet godina zatvora. Kada mu je 2007. odobren dopust za vrijeme izdržavanja kazne, Milaković se više nije vratio u zatvor. Za nekadašnjim vlasnikom lanca noćnih klubova u okolini Prijedora i “neokrunjenim krajiškim kraljem prostitucije” potjernica je raspisana 8. avgusta 2007. godine, kada se nije vratio sa zatvorskog dopusta u Kazneno-popravni zavod Tunjice Banjaluka, gdje je odležao trećinu kazne.

Milaković je bio vlasnik prijedorskog hotela “Sherwood”, kao i noćnih klubova “Maskarada”, “Crazy Horse 1″, “Crazy Horse 2″ i “El Paradiso”, kroz koje je od 1999. do 2003. godine prošlo oko 200 djevojaka iz Moldavije, Mađarske, Rumunije i Rusije.

Srpski mediji navode kako je u to vrijeme Milaković je bio u dobrim odnosima i s mnogim osobama iz kriminalnog podzemlja, a uživao je i podršku Željka Ražnatovića Arkana, koji mu je svojevremeno poklonio i tigrove, koje je Milaković čuvao u svom privatnom zološkom vrtu.

Faktor.ba – ATV BL


SDA 2020 Desktop
DNS Desktop
SDA 2020 Samra
SDA 2020 Ajdin

Kahrimanović kaže kako je teško procijeniti koliko je trenutno stanovnika u Kozarcu. "Negdje oko 8.000. Prije rata živjelo je ovdje blizu 25.000 stanovnika, od kojih je 95 posto bilo bošnjačko stanovništvo. Zato smo toliko i stradali. Sve kuće, svi objekti, sve je u Kozarcu bilo porušeno. Po zadnjem popisu ima nas oko 20.000."