Izdvajamo

Policijski službenici Policijske stanice Kozarac, dana 25.01.2017. godine, Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka, podnijeli su izvještaj protiv lica A.M. iz Tuzle, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo ''Prevara''.

Tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da je osumnjičeno lice dana 14.11.2016. godine putem telefona ostvarilo kontakt sa vlasnikom jednog privatnog preduzeća iz Kozarca, te predstavljajući se lažnim imenom i prezimenom tražilo novčanu pomoć za potrebe liječenja devetogodišnje djevojčice iz Tuzle.

Nakon odobrenja i uplate novčanih sredstava u iznosu od 2.000,00 KM na bankovni račun stvarnog identiteta osumnjičenog lica, lice A.M. je podiglo cjelokupan uplaćeni iznos, te na taj način pribavilo protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 2.000,00 KM, počinivši krivično djelo ''Prevara'' i oštetivši privatno preduzeće za navedeni iznos.

CJB Prijedor


"U svojoj sam sobi našao odgovor na pitanje: koji je ključ uspjeha? Plafon mi kaže da je ambicija visoka, prozor mi reče pogledaj svijet, sat reče da je vrijeme zlato, ogledalo mi reče: ne sudi nikoga po vanjštini, vrata mi rekoše: gurni jako da bi dostigao svoj cilj, i na kraju, pod mi reče: ostani skroman, ti si samo stvorenje."

Meša Selimović