Izdvajamo

Danas je farmu „Arifagić Investment“ posjetila ambasadorica Njemačke u BiH, Nj.E. Christiane Hohmann i delegacija ključnih ljudi iz Komsije za Europsku uniju.

Posjeta je bila u okviru foruma „Eurospke perspektive BiH poljoprivrede“ koji se danas održao u Prijedoru.

Ambasadorica je izrazila želju da posjeti farmu koja predstavlja pozitivan primjer firme koja u svom poslovanju primjenjuje europske standarde na tlu BiH.Direktor kompanije Jusuf Arifagić i njegovi saradnici su prikazali proizvodni proces na farmi. Obišli su štale, upoznali se sa veterinarskim osobljem i razmijenili mišljenja i iskustva iz poslovanja.

Utisci svih posjetilaca su bili pozitivni. Posebno ih je dojmila činjenica da se mnogo uložilo sredstava da bi se obezbijedila dobrobit životinja, baš kao što se to radi u Europskoj uniji.

Daljnja komunikacija je nastavljena na forumu koji je održan u Prijedoru.

 


Doticni Ramo Besic je reko istinu. Barem ja uvijek zeljno ocekujem cetvrtak, bas iz ovog razloga. Da bi vidio ove lijepe slike iz naseg prekrasnog Kozarca, i da procitam koji haber. Moze to biti i sitnica, mozda slika ukalamljene vocke, da meni vec bude toplo oko srca. Hvala puno za ovaj trud, na slikama i haberu i samo dalje tako.

Četvrtak