Izdvajamo

Danas je farmu „Arifagić Investment“ posjetila ambasadorica Njemačke u BiH, Nj.E. Christiane Hohmann i delegacija ključnih ljudi iz Komsije za Europsku uniju.

Posjeta je bila u okviru foruma „Eurospke perspektive BiH poljoprivrede“ koji se danas održao u Prijedoru.

Ambasadorica je izrazila želju da posjeti farmu koja predstavlja pozitivan primjer firme koja u svom poslovanju primjenjuje europske standarde na tlu BiH.



Direktor kompanije Jusuf Arifagić i njegovi saradnici su prikazali proizvodni proces na farmi. Obišli su štale, upoznali se sa veterinarskim osobljem i razmijenili mišljenja i iskustva iz poslovanja.

Utisci svih posjetilaca su bili pozitivni. Posebno ih je dojmila činjenica da se mnogo uložilo sredstava da bi se obezbijedila dobrobit životinja, baš kao što se to radi u Europskoj uniji.

Daljnja komunikacija je nastavljena na forumu koji je održan u Prijedoru.

 

Al' mi moja mati nikad ne znade objasniti zašto ja sad nemam sadašnjosti a o buducnosti da i ne pricam. O prošlosti citam, ali je malo kasno, a da sam znao, da smo svi znali, da nam je receno, sad bi bezbeli kahvendisali kod Šide ili kod Saje cifuta il' pred Indeksom, Oazom ili u Trinestici, ko što su radili oni naši jarani, kojih više nema, prije dvadesetak godina. (Novembar 2011.)