Izdvajamo

Policijski službenici Odjeljenja za organizovani kriminalitet i droge Sektora kriminalističke policije CJB Prijedor, dana 26.01.2017. godine, na osnovu prethodno prikupljenih operativnih informacija o posjedovanju narkotičkih sredstava, izvršili su pretres stambenog objekta koje koristi lice A.T. iz Kozarca. Pretres je vršen uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka i po naredbi sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Prijedoru, kom prilikom je pronađeno i oduzeto 26 zamotuljaka sa sadržajem zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu ukupne bruto mase 121,78 grama i jednu PVC vrećicu sa sadržajem zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu ukupne bruto mase 20,03 grama.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo ''Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga'', lice A.T. je lišeno slobode, a nakon kompletiranja predmeta protiv istog, Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka, biće dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo.

Tokom kriminalističke obrade takođe je utvrđeno da se lice nalazi na INTERPOL potragama i da istog potražuju institucije Republike Slovenije. Međutim, kako institucije R. Slovenije ne zahtjevaju lišenje slobode lica, jer je predmet protiv istog ustupljen na postupanje nadležnom sudu u BiH, lice je nakon kriminalističke obrade otpušteno iz službenih prostorija.

 

CJB Prijedor


"Ako pravdu ne nađeš na ovozemaljskoj sudnici, svoju parnicu usmjeri ka ahiretskoj sudnici, gdje će svjedoci biti meleki, gdje su sve tužbe brižno čuvane i gdje je sudija Najpravedniji i Najmudriji od svih!"

Aid el-Karni