Izdvajamo

Fuad Mujadžić (84) iz Bosanske Gradiške nestao je prije dva dana, od kad mu se gubi svaki trag.

Starac je posljednji put viđen u petak u centru Gradiške, tačnije na raskrsnici kod sata u Vidovdanskoj ulici.

Na sebi je imao crnu jaknu, tamnoplavu francusku kapu i naočale.

Porodica moli za pomoć, a ukoliko raspolažete bilo kakvim informacijama, možete pozvati broj telefona 065/466-702.

- On ima svoju uobičajenu rutu kojom se kreće po gradu. Međutim, nakon što se u petak nije vratio kući do 18.30 sati, krenuli smo u potragu. O ovom slučaju smo informisali i policiju - kazao nam je kratko Fuadov unuk.

Avaz.ba

Molim vas podjelite ovo. Ja sam unuka nestale osobe i moguce je da mi je Dido posao za Kozarac i tamo se izgubio zato sto mi je otac iz Kozarca.

Bila bi vam jako zahvalna, kad bi objavili ovo.

Hvala unaprijed.

Arijana Fazlic

 

"Ovdje je bila nagrada smrt. Kroz šta su prolazili logoraši, porodice žrtava, nijedna knjiga, nijedan film ne može opisati.
Mi koji smo imali čast i privilegiju da preživimo torture, preživimo logore, nama je u amanet ostavljeno da svjedočimo, da pričamo, da pozivamo sve one koji su preživjeli torturu, patnje, mučenje, logore, torturu u kućama, u dvorištima, avlijama, da pričaju o tome. To je borba za istinu, to je sprečavanje ponavljanja. Ono što smo mi prošli nebi trebalo smjela i ne trebaju preživjeti naša djeca. Istina na zločine u Trnopolju i sve druge logore ne smije biti zaboravljena." Kazao je Jasmin Mešković, predsjednik Saveza logoraša BiH.

26.05.2017. god.