Izdvajamo

Pet pripadnika Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor sa dva vozila, gasili su noćas i jutros požar koji je izbio na kući u Omladinskoj ulici u Kozarcu.

-Dana 25.aprila oko 4:45 časova dežurni radnik TVJ Prijedor prijavio je požar u potkrovlju kuće u Kozarcu vlasništvo T.S.. Policijska patrola je izašla na lice mjesta gdje je obezbjeđivala lokaciju dok je trajalo gašenje požara – potvrdila je Vesna Pačariz, portparolka Policijske uprave Prijedor.

Požar je lokalizovan oko 7:00 časova ujutro a na svu sreću nije bilo povrijeđenih iako je pričinjena značajna šteta.

Kako nezvanično saznajemo sumnja se da je kratak spoj elektro instalacija izazvao požar na kući Midhata i Senade Tabaković iz Kozarca.

Izgorio je jedan dio krova te nekoliko prostorija u potkrovlju a pričinjena je šteta i u prizemlju u koje je prodrla voda tokom intervencije vatrogasaca.

-Sva sreća da se naš sin Jasmin koji je spavao u potkrovlju probudio na vrijeme. Da nije bilo njega ko zna šta bi s nama bilo, možda bi i mi izgorili – rekla nam je Senada.

Inače, saznali smo da su elektro i vodovodne instalacije na dosta objekata u Kozarcu, koji su obnavljani u periodu 2000-2005, u jako lošem stanju, odnosno da su radnici koje su angažovale humanitarne organizacije, samo “otaljavali” posao pa se mještani često susreću sa problemima.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić/Nijaz-Caja Huremović

- U temeljima RS-a nisu, kako to patrijarh srpski kaže, ali i skoro svi političari iz RS-a, kosti najboljih srpskih sinova. U temeljima RS-a su kosti moga petnaestogodišnjeg brata, moga oca, dida, nane, kosti još 102 djece, a u tim temeljima sam mogao biti i ja koji sam, eto, uspio preživjeti i tri prijedorska logora i živi štiti i još mnogo toga - ističe Duratović.