Izdvajamo

Mještani Gariba juče su i zvanično otvorili put u dužini od 970 metara. Vrpcu su presjekli Dr. Aleksander Miljuš, zamjenik gradonačelnika Grada Prijedora i Predsjednik organizacionog odbora Munib Garibović. Nakon čega su prošetali novom asvaltnom trakom a potom se i počastili, onako kako to i dolikuje ovakvim događajima. Put su gradili vlastitim sredstvima, preko dobrovoljnih priloga 60%, a 40% je donirao Grad Prijedor. Moram naglasiti da nisu samo mještani ovog sela donirali sredstva već i jedan dio mještana drugih sela, džemata... Značajnu pomoć dobilu su i od mještana koji trenutno borave u inostranstvu.

-Sve je došlo nekako spontano.Smatrao sam da nam treba put, o tom problemu razgovarao sa komšijama i riješili smo da pokrenemo tu akciju. Akcija je pokrenuta u aprilu 2017., i završena u plniranom roku, priča mi Munib koji ne uspjeva sakriti pogled pun sreće i zadovoljstva. I eto uspjeli smo – kaže s neskrivenim ponosom Munib Garibović koji se posebno zahvalio Nijazu Huremoviću i njegovom portalu Kozarac.eu koji ih je sve vrijeme pratio, podržavao u ovoj akciji i ljude iz dijaspore obaviještavao o tom dokle su radovi stigli.

Uglavnom novi put im mnogo znači.Nema više prašine, nema makadama, rupa punih vode. To je i razlog veselju mještana.

Nijaz-Caja Huremović

Čitanje knjiga oplemenjuje razum, donosi mnoge pouke i vrijedne savjete i čovjeka osvjetljava mudrošću. Čovjek koji mnogo čita knjige lijepo i elokventno govori, zna usrećiti druge, utješiti ih, dati valjan savjet. Druženje s takvim čovjekom bolje je od svakog sijela, ono je slasno za svaki um i dušu. Mudrost koju on prenosi poput je bilja koje svoj plod daje uvijek.