Izdvajamo

Ovih dana pokrenuta je akcija za prikupljanje sredstava i pripreme za asfaltiranje puta kroz selo Duračci

Posjetio smo ovo naselje i u razgovoru sa mještanima saznajem: Oni su jedno od svega nekoliko naselja u okolini Kozarca kroz koje nije asfaltiran put. Zato su ovih dana pokrenuli akciju na prikupljanju sredstava za asfatiranje puta kroz ovo selo. Dužina puta kroz Duračke je 1100 metara. Uradili su i projekat za asfaltiranje puta kroz selo i on iznosi oko 127000 hiljada KM. Imaju mali broj stanovnika.

Nadaju se pomoći naših i raje dobre volje da im pomognu u ovoj akciji. Otvorili su i broj žiro računa na koji se mogu uplatiti sredstva za pomoć u ovoj akciji.
Nadaju se da će uspjeti iduće godine u maju ili junu da sa uspjehom privedu kraju ovu akciju i asfaltiraju put. Fudo Duračak mi reče da bi to bilo lijepo jer u planu je otvaranje džamije u Duračcima, takođe iduće godine, i bilo bi lijepo da put do džamije bude asfaltiran.

Organizacioni odbor za pripremu i asfaltiranje puta kroz naselje u Duračcima čine: Vođa projekta je Damir Duračak te Fuad Duračk I Nihad Durack. Koordinator ove akcije je Midho Pihić. Ostale info na mail Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. , tel 0046703602780

Ispod je predračun troškova ove akcije, kao i broj računa na koji se može uplatiti donacija za ovu akciju.

Nijaz-Caja Huremović

"Srpski narod nije kolektivno kriv za zločine i otuda ima odgovornost da se od njih javno ogradi i to djelima. Zato su neizmjerno važne aktivnosti “Žena u crnom”, grupe “Četiri lica Omarske” iz Beograda ili Udruženja “Kvart” iz Prijedora"

kaže Mujagić za Avaz.ba