Izdvajamo

Izborni proces u našem mjestu počeo je uredno i na vrijeme a glasanje traje do 19:00 časova.
U 16.00 sati obišao sam Kamičane, Kozarac i Kozarušu. Na svim glasačkim mjestima izlaznost jako slaba. Tako na nekim glasačkim mjestima spisak od 780 glasača na glasanje je izašlo 145 glasača. Najveći broj izlazaka je na jednom glasačkom mjestu, gdje je na spisku oko 810 glasača, a glasalo je 165 glasača. Broj izlazaka po glasačkom mjestu je, do 16.00 sati, oko 145 glasača. Vjerujem da će ova brojka do 19.00 sati biti puno veća, jer primjetio sam, oko 17.00 sati, dosta raje koji olaze da glasaju.
Što se tiče organizacije, sve se odvija po planu i propisu, bez i najmanjeg incidenta. Kako jedan od posmatrača reče, bez ružnog pogleda a kamoli nešto drugo.

Fotografisanje samo sa ulice, posmatrači su me dobro pazili da nebi slučajno izvadio fotoaparat.

- U temeljima RS-a nisu, kako to patrijarh srpski kaže, ali i skoro svi političari iz RS-a, kosti najboljih srpskih sinova. U temeljima RS-a su kosti moga petnaestogodišnjeg brata, moga oca, dida, nane, kosti još 102 djece, a u tim temeljima sam mogao biti i ja koji sam, eto, uspio preživjeti i tri prijedorska logora i živi štiti i još mnogo toga - ističe Duratović.