Izdvajamo

Danas je Planinarsko društvo „Mrakovica“ Kozarac održalo izvještajnu skupštinu. Pored mnogobrojnih članova društva, skupštini su prisustvovali Gradonačelnik Grada Prijedora Milenko Đaković i predsjednik Skupštine Grada Prijedora Sead Jakupović, te gosti iz drugih društava, kao i gosti iz drušvenopolitičkog života.

U uvodu Jasna Kahrimanović-Salihbasić, predsjednica PD Mrakovica, je naglasila:"Mi nemamo puno kadrova ali radimo sa onim što imamo i trudimo se da sve odradimo što je bolje moguće"

Nakon utvrđivanja broja prisutnih i usvajanja dnevnog reda predsjednica PD "Mrakovica" Salihbašić je podnijela izvještaj o radu i aktivnostima društva u 2018.godini.
Izdvajamo:
Cijela ova godina je protekla u realizaciji Skupštinske odluke iz 2017.godine, a odnosi se na pripremu i završetak projekta asfaltiranja puta do planinarskog doma. Ova akcija uspješno završena. Pohvalila je komisiju koja je radila na ovom projektu i vrlo uspješno odradili ovaj posao.

Komisija za infrastrukturu je aktivno radila na redovnom održavanju planinarskog doma. Za sve aktivnosti vezane za ovaj period i realizovane u ovom periodu zaslužni su članovi PD"Mrakovica"Kozarac , njegovi simpatizeri i svi ljubitelji prirode na čemu im svima zahvaljujemo .
Onima koji su se svestrano i maksimalno angažovali odlukom donesenom na ovoj Skupštini uručujemo prigodne zahvalnice .
Izvještaj je jednoglasno usvojen.
Plan rada za sljedeću godinu je u sklopu dvogodišnjeg plana koji je prošle godine usvojen. U već usvojeni plan dodana je odluka da se, naredne 2019.godine, uvede centralno gijanje u Planinarski dom Debeli Brijeg.

Hilmija Bešlagić je podnio blagajniči izvještaj i izvještaj o pristiglim sredstvima za asfaltiranje puta, do planinarskog doma. Takođe plan za iduću 2018.godinu.
Jednoglasno usvojen.

Dodjeljene su Zahvalnice za doprinos i razvoj planinarskog društva "Mrakovica", a između ostalih i ja, autor ovog članka, sam dobio zahvalnicu. Nenaviknut na ovakva priznanja, priznajem da sam se prijetno iznenadio, a ovo je drugi put od planinara. Hvala planinarima koji me nisu zaboravili.

Nijaz-Caja Huremović


Muhidin Šaric

PLANINARSKA

Ne bojimo se znoja,
ni kiše, ni snijega,
mi smo planinari
sa Debelog brijega.

U nogama nosimo:
Inac, Motajicu,
Grmec, Šator, Kleku,
Vlašic i Vranicu.

I sve ine planine,
koje život zare,
al je sunce najljepše
sa naše Kozare.

Svaki hod na pohod
ima cilj i želje,
da od planinara
stvara prijatelje.

Svi planinski visovi
Postaju sitnica
Kad na pohod krene
Pe.De "Mrakovica"

Ne boje se znoja,
ni kiše ni snijega,
kozaracki planinari
sa Debelog brijega

 

Svaki cetvrtak očekujem sa radošću, a tebi možemo zahvaliti na tome. Svaki put vidim nekog od familije, komsija i prijatelja. ... Hvala ti puno za četvrtak komšija.

Fatima Alić Hušić-još jednom HVALA.........
Četvrtak