Izdvajamo

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, dana 06.02.2019. godine, lišili su slobode lice inicijala I.M. (1966) iz Donje LJubije, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršilo krivična djela „Ubijanje i mučenje životinja“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.“

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je osumnjičeni dana 06.02.2019. godine, u mjestu Donja LJubija, iz vatrenog oružja-pištolja ispalio nekoliko hitaca te tom prilikom usmrtio psa, koji se nalazio u dvorištu porodične kuće oštećenog lica. Na licu mjesta pronađeno je te privremeno oduzeto vatreno oružje-pištolj i određena količina municije.

Preduzimajući dalje mjere i radnje na rasvjetljavanju svih okolnosti navedenog krivičnog djela, dana 07.02.2019. godine, policijski službenici izvršili su pretresanje stana i pomoćnih objekata koje koristi lice I.M. Tom prilikom pronađeno i oduzeto oko 2,5 kg plastičnog eksploziva, osamnaest detonatorskih kapisli, detonatorski brzogoreći i sporogoreći štapin, upaljač protivpješadijske mine, detonatorske kapisle za inicijalnu pješadijsku minu i osigurači za mine.

Tokom daljih aktivnosti a u saradnji sa policijskim službenicima PS Sanski Most, na području Sanskog Mosta kod lica D.K. pronađena je i oduzeta automatska puška sa drvenim kundakom, sedam pripadajućih okvira sa 165 komada metaka, dvije ručne bombe i pribor za čišćenje vatrenog oružja. Navedeno vatreno oružje i minsko eksplozivna sredstva prethodno su se nalazila u porodičnoj kući osumnjičenog lica I.M.

Nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, protiv osumnjičenog I.M., biće dostavljen izvještaj za krivična djela „Ubijanje i mučenje životinja“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“, kao i protiv lica D.K. i E.K. zbog krivičnog djela „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“ u vezi sa pomaganjem.

PU Prijedor

Svaki cetvrtak očekujem sa radošću, a tebi možemo zahvaliti na tome. Svaki put vidim nekog od familije, komsija i prijatelja. ... Hvala ti puno za četvrtak komšija.

Fatima Alić Hušić-još jednom HVALA.........
Četvrtak