Izdvajamo

U sklopu projekta PRIEDOR u Prijedoru- promocija inicijativa za ekonomski razvoj povratnica u Prijedor, koje provodi Udruženje Prijedorčanki „Izvor“, juce je u prostorijama Udruženja održana peta po redu edukativna radionica „Priprema zemljišta za uzgoj povrća i voća, te uputstva kako na pravi način tretirati i zaštiti povrće i voće od štetočina“ .

Cilj radionice je da pomogne ženama koje uzgajaju povrće u plastenicima i baštama da svoje zemljište dobro pripreme. Takođe, veoma važno je i da im se daju uputstva kako da na pravi način tretiraju i zaštite od raznih štetočina. Pored predavanja od strane gospodina Mesuda Trnjanina, magistra poljoprivrednih nauka, učesnice radionice su ćule iznošenje ličnog iskustva u radu sa proizvodnjom povrća i voća (aronije) od strane Sanele Behlić, kao i savjete o mogućnostima dobivanja sredstava za proširivanje proizvodnje.
U radionici je učestovalo 17 žena iz svih dijelova naše opštine.
Učesnice radionice su pokazale zainteresovanost, postavljale pitanja i razmjenile iskustva i ideje a od predavača su dobile potrebne informacije i preporuke za dalji rad, te izrazile želju da se ovakve aktivnosti nastave.

"Ako pravdu ne nađeš na ovozemaljskoj sudnici, svoju parnicu usmjeri ka ahiretskoj sudnici, gdje će svjedoci biti meleki, gdje su sve tužbe brižno čuvane i gdje je sudija Najpravedniji i Najmudriji od svih!"

Aid el-Karni