Izdvajamo

U protekla 24 časa na području Policijske uprave Prijedor prijavljena su tri krivična djela, jedna saobraćajna nezgoda dok narušavanja javnog reda i mira nije bilo.

Kriminalitet

Policijskoj upravi Prijedor, dana 27.02.2019. godine prijavljeno je da je u mjestu Trnopolje izvršeno krivično djelo nad putničkim automobilom privatnog vlasništva.

Na licu mjesta od strane policijskih službenika izvršen je uviđaj kojim je utvrđeno da je nepoznati izvršilac u toku noći 24/25.02.2019. godine iz dvorišta porodične kuće otuđio putnički automobil marke „Volvo S80“, dok je iz unutrašnjosti porodične kuće otuđio dva mobilna telefona, čime je počinio krivično djelo ''Krađa''. O navedenom je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor. Rad na pronalasku izvršioca je u toku.

Policijskoj upravi Prijedor, dana 27.02.2019. godine prijavljeno je da je u mjestu Trnopolje u toku mjeseca februara izvršeno krivično djelo nad četiri porodične kuće čiji vlasnici se nalaze u inostranstvu. Na licu mjesta od strane policijskih službenika izvršen je uviđaj kojim je utvrđeno da je nepoznati izvršilac nasilno ušao u unutrašnjost četiri porodične kuće čime su počinjena krivična djela ''Teška krađa''. Materijalna šteta pričinjena ovim krivičnim djelima biće naknadno uvrđena odnosno po dolasku vlasnika iz inostranstva. O navedenom je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor. Rad na pronalasku izvršioca je u toku.

Bezbjednost saobraćaja

Na regionalnom putu Kozarac-Mrakovica-Crna Rijeka, u mjestu Kozarac, dana 27.02.2019. godine, oko 17,50 časova, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali lice S.B. (1967) iz Prijedora a koji je upravljao traktorom marke „Zetor“ i biciklista Z.H. (1950) iz Prijedora. U ovoj saobraćajnoj nezgodi biciklista Z.H. zadobio je teške tjelesne povrede nakon čega je zbog stepena povreda transportovan u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banja Luci. Uviđaj na licu mjesta saobraćajne nezgode izvršili su policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Prijedor.

 

PU Prijedor

Al' mi moja mati nikad ne znade objasniti zašto ja sad nemam sadašnjosti a o buducnosti da i ne pricam. O prošlosti citam, ali je malo kasno, a da sam znao, da smo svi znali, da nam je receno, sad bi bezbeli kahvendisali kod Šide ili kod Saje cifuta il' pred Indeksom, Oazom ili u Trinestici, ko što su radili oni naši jarani, kojih više nema, prije dvadesetak godina. (Novembar 2011.)